Agenda

 • GRAStip

  Donderdag 22 maart 2018 van 17.00 - 18.30 uur

  22 mrt

  Hoe werkt urban planning eigenlijk? Waar komt de huidige planning van de stad vandaan en hoe kun je die toekomstbestendig maken? En in hoeverre kun je het menselijk gedrag in de stedelijke ruimte beïnvloeden?
 • GRAStip

  Woensdag 28 maart om 19.30 uur

  28 mrt

  Woensdag 28 maart geeft stedenbouwkundige Tjalling Visser een Kunst in Zicht-lezing over de experimentele woningen die Mies van der Rohe in de jaren 20 ontwierp voor de Weissenhofsiedlung in Stuttgart. De woonblokken werden in de jaren twintig neergezet als experimentele woonwijk. Ze waren onderdeel van een tentoonstelling over nieuwe architectuur.
 • GRAStip

  Woensdag 28 maart om 20.00 uur

  28 mrt

  Maarten Schmitt werkte tussen 1973-1998 als stedenbouwkundige en stadsarchitect bij de gemeente Groningen. Hij bemoeide zich met bijna alle stedenbouwkundige projecten in de stad en toonde het belang dat Groningen hecht aan een levendige en compacte binnenstad. In zijn lezing blikt Schmitt terug op de periode dat hij in Groningen werkzaam was en reflecteert hij op de periode daarna.
 • GRAStip

  10 t/m 12 april 2018

  10 apr - 12 apr

  Between 10-12 April 2018 the Research Centre for Built Environment NoorderRuimte, part of the Hanze University of Applied Sciences, will host an international conference on resilient and responsible architecture and urbanism.
 • GRAStip

  Woensdag 11 april 2018 om 20.00 uur

  11 apr

  Op woensdag 11 april organiseert Groninger Archieven in samenwerking met Nederlandse Genealogische Vereniging (afdeling Groningen) en Vereniging Stad & Lande de laatste lezing in de serie 'Op zoek naar Geluk'. Tijdens deze avond zal Jaap Ekhart praten over de Oosterparkwijk, terwijl Max van den Berg het over Beijum zal hebben.
 • GRAStip

  Dinsdag 13 t/m donderdag 15 april 2018

  13 mei - 15 mei

  Van 13 tot en met 15 april organiseert Noorderbreedte samen met Podium Vlieland een filmweekend. Je wordt meegenomen op een filmische citytrip langs een aantal wereldsteden en verkent de levens van verschillende stedelingen die als individu overeind te blijven in de grote, anonieme massa. Zoals je van Noorderbreedte mag verwachten zijn het films met vaak spectaculaire architectuurbeelden.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn