Agenda

 • GRAStip

  22 jun - 31 jan

  Healthy Ageing, ofwel de vraag hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden, is dé uitdaging van deze tijd, horen we overal in de media. Immers, nooit eerder hadden we te maken met zo'n grote vergrijzing.
 • GRAStip

  Dien uiterlijk 17 januari je voorstel in

  9 nov - 17 jan

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie doet een oproep aan lokale overheden en andere stadmakers. Ze krijgen de kans gezamenlijk voorstellen in te dienen voor het ontwikkelen en verder professionaliseren van bestaande stadslab-initiatieven. Ook voor het opzetten van nieuwe samenwerkingsvormen waarin op lokaal niveau met participatieprocessen wordt geëxperimenteerd, is ruimte.
 • GRAStip

  Van 6 januari tot 1 februari 2018

  6 jan - 1 feb

  De tegenstelling in ons landschap tussen natuur en door de mens gemaakte objecten vormt een belangrijke inspiratiebron in het werk van kunstenaar Thomas Blok. Menselijke objecten zijn vaak geometrisch van vorm, in tegenstelling tot het organische en grillige karakter van der natuur. Blok benadrukt dit contrast in zijn werk. Het is tot 1 februari te zien in Galerie Noord.
 • GRAStip

  Dinsdag 13 februari, 20:00 uur

  13 feb

  Korth Tielens Architecten kennen we in Groningen van hun mooie onderzoek voor WISH (de manifestatie Wonen in Stadshart) en als winnaars van de prijsvraag voor de Kattenbrug. Het bureau heeft echter al een mooie portfolio op hun naam staan en flink wat prijzen binnengesleept. Op dinsdag 13 februari horen we van Gus Tielens meer over hun werk en visie.
 • GRAStip

  Vrijdag 23 februari om 20.00 uur

  23 feb

  Onderzoeksjournalist Floor Milikowski schreef vorig jaar een boeiend essay in het kader van onze Boumalezing. Haar boek 'Van wie is de stad; de strijd om Amsterdam' sluit mooi aan bij de thematiek hiervan. Ze presenteert het boek op 23 februari in Amsterdam.
 • GRAStip

  Woensdag 14 maart 2018 om 19:30 uur

  14 mrt

  Woensdag 14 maart geeft stedenbouwkundige Tjalling Visser in de Remonstrantse Kerk een lezing over markante stedenbouwkundige ontwerpen van na de Tweede Wereldoorlog. Visser doceerde aan de Academie van Bouwkunst in Groningen en was werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn