DAG 2018: OpleveringsDAG

Elk jaar maakt GRAS met de vakjury een rondrit langs de gebouwen die genomineerd zijn voor de Grote Groninger Gebouwenenquête. Persoonlijk vinden we dat een van de leukste onderdelen van de Dag van de Architectuur. Daarom doen het dit jaar twee keer: één keer met de vakjury en één keer keer samen met ontwerpers. Die tweede is een primeur, we noemen het OpleveringsDAG. 

Op 26 mei stappen we om 14.00 uur samen met het DAG-bestuur op de fiets. We fietsen met ontwerpende vakgenoten langs alle genomineerden van 2018. Bij ieder gebouw krijgt de architect in kwestie de ruimte om een toelichting te geven. Wat was bijzonder aan de opdracht? Wat waren de uitdagingen? En wat de mee- of tegenvallers? 

OpleveringsDAG wordt een dag vol nieuwe architectuur, frisse lucht en gepeperde meningen – of juist zoete complimenten. Met de vijftien genomineerde gebouwen (die we op 15 mei bekendmaken) voeden we het gesprek over de Groninger architectuur.

Peter Michiel is onze gids, hij kent de weg en wisselt graag met jullie van gedachten. Ook andere DAG-bestuurders fietsen mee. Om de omvang van de groep behapbaar te houden hebben we daarnaast ruimte voor twintig fietsers. Dus geef je vandaag nog op om samen met je vakgenoten naar de recente oogst te komen kijken – en vooral ook om er samen iets van te vinden!

We sluiten de middag af met een borrel op de GRAS-boot. Met een biertje in je hand praat je toch net wat lekkerder, ook als het over architectuur gaat.

Doe je mee? Meld je dan snel aan en blok zaterdagmiddag 26 mei alvast in je agenda!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn