Expositie Mijn Groningerland

Van 15 april t/m 31 mei kun je de expositie Mijn Groningerland van Piet Bijma gaan bekijken. Denk aan mooie landschappen met imposante luchten. De tentoonstelling is in het kerkje van Klein Wetsinge.

Piet Bijma ziet de natuur als bron van leven, en voelt zich er als een kind in een speelgoedwinkel. Bijma is geboren in Zevenhuizen, zijn ouders hadden daar een boerderij. Na een aantal verhuizingen woont hij nu bij Schifpot, tussen Garnwerd en Feerwerd. Bijma begon in de metaalindustrie, maar werd uiteindelijk goudsmid en muzikant. Natuurfotografie is zijn passie, maar ook portret– en modelfotografie hebben zijn belangstelling.

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn