GRAS en CBK op Noorderzon 2017: Action>Reaction

Wanneer:
Donderdag 17 augustus t/m zondag 27 augustus 2017
Organisatie:
Centrum Beeldende Kunst Groningen i.s.m. Noorderzon en Platform GRAS
Waar:
Noorderplantsoen, Groningen

Tijdens Noorderzon 2017 was tien dagen lang de lichtsculptuur Action>Reaction te zien. Dit kunstwerk werd gemaakt door Sjimmie Veenhuis, winnaar van de jaarlijkse kunstopdracht van CBK Groningen en Platform GRAS. Het lichtsculptuur, bestaande uit 1.000 verlichte schakelknoppen, werd tijdens het festival door vele belangstellenden bezocht en 'verlicht'.

Op verzoek van het CBK en Platform GRAS maakte Sjimmie Veenhuis (Emmeloord, 1984) voor het Noorderzon Festival de lichtsculptuur Action>Reaction. Het is een interactieve installatie van 1.000 verlichte schakelknoppen waarmee je zelf je eigen kunstwerk kunt creëren. Veenhuis draait hiermee als het ware de verhouding tussen de kunstenaar als maker en jou als beschouwer op een speelse manier om. Beweeg de schakelaars en creëer je eigen patronen en illustraties, of verander het werk van een ander.

Action>Reaction is volgens Veenhuis een symbool voor de toenemende virtuele beleving van de werkelijkheid en de huidige 'on-demand-cultuur’. Hij vraagt zich af: zijn we ons nog wel bewust van het gebruik van een schakelaar? Wat betekent het om iets aan of uit te zetten?

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn