GRAS op Noorderzon 2016: Urban Tour

Wanneer:
Vrijdag 19 tot en met maandag 22 augustus
Organisatie:
Platform GRAS
Kosten:
€7.00
Waar:
Startpunt: Noorderplantsoen (bushalte aan de Moesstraat)

Vergeet de saaie rondleidingen met een ongeïnspireerde gids. Vergeet de traditionele stadswandeling. Urban Tour was anders. Als een ware ontdekkingsreiziger kon je op expeditie door je eigen stad. Zij die mee gingen ontdekten dingen die ze niet eerder zagen, openden deuren die anders gesloten blijven, klommen over muren en schuttingen en luisterden naar spannende verhalen over een stad die ze dachten te kennen. 

Speciaal voor Urban Tour nodigde Platform GRAS vier professionele ontdekkingsreizigers uit. Het bijzondere is: geen van hen komt uit Groningen. En dat is ook precies de bedoeling. Vreemde ogen kijken immers anders. Jouw gidsen Hans JungeriusVincent Kompier, Alice Schut en Bram Esser maakten elk een bijzondere tocht: kritisch, vervreemdend, grappig, spannend en vooral anders. Tijdens de rondleidingen rekenden ze af met bestaande beelden en conventies. Hoe ligt de stad er na de crisis bij? Zijn we nog een beetje vernieuwend? Hoe hangt de vlag erbij? Maar bovenal boden ze een verfrissende blik op een stad die je dacht te kennen.

 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn