Let's Gro: Noordwand, what's next?

Wat willen we met de noordwand van de Grote Markt? Hoe staat 'ie erbij? Is er een probleem? Hoe zit het met de programmatische invulling? En zou er in de vormgeving iets beter kunnen of misschien zelfs moeten? Deze brainstormsessie is bedoeld om samen antwoorden op vragen als deze te formuleren.

De plannen voor de oostwand en de Nieuwe Markt zitten volop in de uitvoeringsfase. Stadsbussen rijden binnen afzienbare tijd niet meer over de Grote Markt. Bij de Martinitoren gaat het asfalt eruit, om ruimte te maken voor voetgangers. Volop reden om ook de noordwand en zijn directe omgeving aandacht te geven. De wand zelf, maar ook zijn relatie met de Grote Markt, de verschillende achterkanten, het Kwinkenplein en de Rode Weeshuisstraat. De noordwand vraagt om een frisse blik en een grote dosis tender love and care.
 
Stand van Stad-presentator Bram Douwes fungeert deze avond als gastheer. Architectuurhistoricus Marieke van der Heide schetst een historisch overzicht van de plek en zijn diverse plannen, waarna stadsbouwmeester Jeroen de Willigen de toekomstige mogelijkheden van de noordwand belicht. Ook jij kunt je mening en je ideeeën laten horen. 
 
Noordwand: what's next? wordt georganiseerd door team binnenstad en het Atelier Stadsbouwmeester. Meer informatie vind je op de Let's Gro-pagina.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn