Lezing Albert Herder: ‘Over schijnbare eenvoud en rijke ervaringen’

Op 19 juni geeft architect Albert Herder van Studioninedots een lezing met als titel ‘Over schijnbare eenvoud en rijke ervaringen’. Herder formeerde Studioninedots in 2011 met partners Vincent van der Klei, Arie van der Neut en Metin van Zijl. Het bureau ontwerpt al geruime tijd hoogstedelijke gebouwen en gebieden. 

Studioninedots heeft de afgelopen jaren opdrachtgevers weten te verleiden met hun creatieve en kennisintensieve visie op de lerende stad en op circulair ontwerpen. In hun zienswijze is de omgang met materiaal, water, groen en energie essentieel maar deze zijn bij hen onlosmakelijk verbonden met het ontwerpen van sociale structuren. Het resultaat zijn geraffineerde ruimtes; schijnbaar eenvoudig maar met een rijkdom aan ervaringen.

Herder doet deze avond niet alleen zijn werkwijze uit de doeken maar verhaalt ook over de persoonlijke overtuigingen volgens welke Studioninedots waarde toevoegt aan een plek.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn