Noorderbreedte: Jan Abrahamse-lezing

Op 9 november organiseert Noorderbreedte de Jan Abrahamse-lezing, een eerbetoon aan zijn oprichter. De tweejaarlijkse lezing staat dit jaar in het teken van identiteit en landschap en wordt verzorgd door een bijzonder gelegenheidsduo: Adriaan Geuze en Maarten Hajer.

 

Jan Abrahamse (1937-2013) was decennialang de stuwende kracht achter Stichting Noorderbreedte. Inmiddels belicht het tijdschrift al meer dan 40 jaar ontwikkelingen in Noord-Nederland op het gebied van landschap en leefomgeving.

Voor Adriaan Geuze, landschapsarchitect van internationale faam, is het landschap onbetwist deel van het publieke domein. Hij beschouwt het zelfs als deel van onze ziel. Geuze werkt als landschapsarchitect over de hele wereld. Afgelopen zomer was hij veel aan de Waddenkust waar hij met internationale studenten naar ontwikkelkansen zocht.

Maarten Hajer, hoogleraar Urban Futures en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, presenteert zijn gedroomde toekomstbeeld voor het Noorden. Hajer is curator van Places of Hope dat vanuit Leeuwarden afgelopen jaar zocht naar een nieuw perspectief voor de toekomst.

Het belooft een bijzonder boeiende avond te worden. We zijn te gast bij de provincie Friesland in Leeuwarden. Het programma begint om acht uur ‘s avonds en duurt tot tien uur. Het aantal stoelen is beperkt.

Wil je de lezing bijwonen? Mail naar lezing@noorderbreedte.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn