Open Monumentendag 2018: Europa in Groningen

Wanneer:
Zaterdag 8 september 2018
Organisatie:
Platform GRAS i.s.m. Gemeente Groningen

Op zaterdag 8 september is het weer zover: Open Monumentendag! Dé dag om je stad eens wat beter te bekijken, en dan met name de oudere onderdelen ervan. Je krijgt de kans diverse monumenten van binnen en buiten te inspecteren, maar er is meer!

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar In Europa. We grijpen dit thema aan om letterlijk te speuren naar Europese invloeden op (en elementen in) het cultureel erfgoed van de stad. Ook willen we deze dag op een andere manier naar onze stad (leren) kijken: door de ogen van andere Europeanen. Vanuit het perspectief van de bezoeker dus.

Ga mee op diverse rondleidingen en kom meer te weten over Groningen. We bezoeken Park Groenestein, nemen een kijkje in en om het Groninger Hoofdstation, doen een Monumentale Deurenwandeling en organiseren de wandeltocht Groningen door Europese Ogen.

In samenwerking met de Gemeente Groningen geven we daarnaast een speciale reisgids uit. Van Frankrijk tot Zwitserland en van Finland tot Duitsland: de gids Europa in Groningen leidt je langs diverse prachtige voorbeelden van Europese bouwkunst in de stad. Het zorgt voor nieuw perspectief op gebouwen die je dacht te kennen. Ook wijst het je op bijzondere details die je vast niet eerder zag. Stap op de fiets en ontdek het allemaal!

 

 

Verder in de Agenda

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn