Première: Sleutelen aan een draaiende motor

Op vrijdag 20 april 2018 gaat Sleutelen aan een draaiende motor in première. Het is de laatste film van Lotte Veltman en Jasper Huizinga (De Loods Mediaproducties) in de Beeldlijn-serie Noordelijke Architecten. Voormalig Groninger stadsbouwmeester Maarten Schmitt geeft in de film zijn visie op de sterk van elkaar verschillende na-oorlogse uitbreidingswijken van de stad Groningen.

Maarten Schmitt (stadsbouwmeester van 1974 tot 1998) is een bevlogen en beeldend verteller. In vogelvlucht neemt hij je mee langs de stempelwijken, de rationele sixties, de woonerven van Lewenborg (ontworpen door Jan Sterenberg) en als laatste de waanzin van de bloemkoolwijk. Schmitts antwoord op dit laatste construct: de door hem ontworpen wijk Hoornse Meer.

Plaats van de première is de filmzaal van het Museum Klooster Ter Apel. Beeldlijn heeft voor deze plek gekozen vanwege de expositie Constructie en context over het werk en leven van de Ter Apeler architect Jan Sterenberg, die een prominente plek inneemt in Sleutelen aan een draaiende motor.

GRAS heeft de film stiekem al gezien, en raadt hem je van harte aan. Bekijk alvast de trailer!

 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn