Pro Groningae: de toekomst van mobiliteit in de stad

Wanneer:
Donderdag 2 november

Pro Groningae kijkt naar de relatie tussen onze leefomgeving en de manier waarop we onze openbare ruimte gebruiken. We gaan op zoek naar slimme, duurzame mobiliteit voor een gezonde stad.

De stad Groningen verandert snel. Ook de manier waarop we ons door de stad verplaatsen, ontwikkelt zich. De invloed van het verkeer op de manier waarop we de stad gebruiken en beleven, is hierbij groot.

Parkeren is een hot topic. Wat gaan we doen met al die auto’s in de stad? En als de manier waarop we ons verplaatsen in de toekomst verandert, welke gevolgen heeft dát voor de stad? Elektrische auto’s, zelfrijdende auto’s — wat is hun uitwerking op onze leef-, woon- en werkomgeving? Hoe kijken nieuwe generaties eigenlijk aan tegen parkeren, autobezit en autodelen en welke consequenties heeft dit? Hoe gaat dit er in de toekomst uitzien en wat betekent dit voor de stad?  

Pro Groningae gaat op zoek naar de mogelijke gevolgen van een nieuwe (kijk op) mobiliteit voor de stad. Daarbij zijn kansen op verbetering van de stad het richtpunt. We zijn ervan overtuigd dat slimme, duurzame mobiliteit een bijdrage moet kunnen leveren aan een gezonde stad van hoge kwaliteit. Daarbij zijn we niet bang om te kiezen voor revolutionaire ideeën. Sterker nog: we gaan actief op zoek naar innovatieve oplossingen en concepten. Daarbij denken we op de lange termijn: we richten onze blik op pakweg 20 tot 30 jaar in de toekomst. Graag gaan we tijdens Let's Gro ook met u in gesprek over de toekomst van mobiliteit in Groningen.

Pro Groningae is een samenwerking van de gemeente Groningen, Specht architecten, Posad en Platform GRAS. 

 

Verder in de Agenda

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn