Stand van Stad #3

Stand van Stad is een talkshow van Platform GRAS in samenwerking met het Groninger Forum. Voor nieuwsgierige stadjers de manier om op de hoogte te raken en te blijven van alles wat Groningen zo de moeite waard maakt. Editie 3 is op zondag 10 maart, met onder meer Andreas Blühm & Matthias Gijsbertsen.

De derde editie van de meest stadse talkshow van Groningen! Talkshowhost Bram Douwes ontvangt weer tal van kunstenaars, beleidsmakers, denkers en doeners die vertellen waarmee ze bezig zijn en wat hen bezighoudt.

De nieuwe directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm, is er met een meegenomen kunstwerk, gemeenteraadslid Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) vertelt aan welke plek in de stad hij een broertje dood heeft en wat daarvoor in de plaats zou moeten komen.

We richten de aandacht op Hoogkerk, waar het prachtige kerkje van Leegkerk bijna klaar is voor een nieuwe toekomst. Stichting Oude Groninger Kerken komt vertellen hoe die eruit komt te zien. René Duursma en Michael Hermse houden een beeldenbattle. Wie vond de mooiste beelden uit Hoogkerk in het archief? 
Er is weer een bijzondere bijdrage van Peter de Kan, die een voor hem onbekende plek op de stadskaart bezoekt. Jan Doevendans bericht over stadse natuur en bibliothecaris Doeke Sijens is er met een gouden leestip...

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn