Agenda

 • GRAS in opdracht

  Dinsdag 20 februari om 20.00 uur

  20 feb

  Gezocht: Groninger architecten die met liefde voor het Ommeland aan de versterkingsopgave willen werken. En dan niet alleen een technische versterking op het vlak van veiligheid. Nee: in de volle breedte en met behoud van de unieke kwaliteit van het Groninger cultuurlandschap.
 • GRAStip

  Vrijdag 23 februari om 20.00 uur

  23 feb

  Onderzoeksjournalist Floor Milikowski schreef vorig jaar een boeiend essay in het kader van onze Boumalezing. Haar boek 'Van wie is de stad; de strijd om Amsterdam' sluit mooi aan bij de thematiek hiervan. Ze presenteert het boek op 23 februari in Amsterdam.
 • GRAStip

  Woensdag 14 maart 2018 om 19:30 uur

  14 mrt

  Woensdag 14 maart geeft stedenbouwkundige Tjalling Visser in de Remonstrantse Kerk een lezing over markante stedenbouwkundige ontwerpen van na de Tweede Wereldoorlog. Visser doceerde aan de Academie van Bouwkunst in Groningen en was werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.
 • GRAStip

  Woensdag 28 maart om 20.00 uur

  28 mrt

  Maarten Schmitt werkte tussen 1973-1998 als stedenbouwkundige en stadsarchitect bij de gemeente Groningen. Als stadsarchitect bemoeide hij zich met bijna alle stedenbouwkundige projecten in de stad: met binnenstedelijke opgaven als de Verbindingskanaalzone, de Westerhaven, de Grote Markt en enkele stadsvernieuwingsprojecten toonde hij het belang dat Groningen hecht aan een levendige en compacte binnenstad. In zijn lezing blikt Schmitt terug op de periode dat hij in Groningen werkzaam was en reflecteert hij op de periode daarna.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn