Agenda

 • GRAStip

  zondag 26 maart t/m zondag 11 juni 2017

  26 mrt - 11 jun

  Het zonnetje schijnt, het moment om weer meer naar buiten te gaan. En als je dat dan toch doet, dan kan je dat meteen koppelen aan een excursie van Paulien Ex. Leer de stad Groningen op allerlei manieren kennen. De nieuwe agenda vind je hier.
 • GRAStip

  Van 6 april t/m 5 juni (2de Pinksterdag) 2017

  7 apr - 5 jun

  Vier Noord-Nederlandse architecten van weleer, vier Noord-Nederlandse architecten uit het heden, wat hebben ze met elkaar gemeen? Hun werk en denkwijze worden in een serie dmv een tentoonstelling en film belicht. De eerste over Gerrit Nijhuis (1860 - 1940) en Jurjen van der Meer is sinds 7 april te zien in de voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde.
 • GRAS

  Woensdag 26 april, wo. 10 mei, zo. 21 mei, zo. 18 juni, wo. 30 aug en zo 3 sept

  26 apr

  Op de grootste begraafplaats van de stad Groningen - de Zuiderbegraafplaats - liggen veel bekende Groningers (je kunt ze ook bekende Nederlanders noemen) zoals Hendrik de Cock van de Afscheiding, Wolters en Noordhoff van de drukkerij/schoolboeken, de ouders Mesdag van de beroemde schilders, Otto Eerelman (kunstschilder), Jan Altink (schilder bij kunstenaarsvereniging De Ploeg), majoor Thomson (1e vredestichter, Albanië), Niemeijer van de tabaksfabriek en vele anderen.
 • GRAStip

  Academie van Bouwkunst, Groningen

  Dinsdag 9 mei, 20.00 uur

  9 mei

  Waarom worden woonstraten in buurten als de Rotterdamse Graaf Florisstraat of de Groninger Schilderswijk wel om hun sociale context gewaardeerd, en woongebouwen vrijwel nooit?
 • GRAStip

  zaterdag 20 mei 2017

  20 mei

  Het Maak Festival is hét podium voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid dat tweejaarlijks wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste makers uit Groningen (stichting MF050) en het Groninger Forum.
 • GRAS

  Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017

  23 jun - 24 jun

  Voor al jullie architectuurliefhebbers, ook dit jaar weer een Dag van de Architectuur. Niet zoals jullie gewend zijn in het derde weekend van juni, maar in het vierde weekend! Dus blok je agenda en nodig iedereen uit, want op 23 en 24 juni bejubeld Groningen weer haar gebouwde omgeving!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn