Stand van Stad: Architectuurspecial

Spannend! De Dag van de Architectuur nadert en dat verdient een speciale Stand van Stad, geheel gewijd aan architectuur. Met als toetje de bekendmaking van de nominaties voor de grote Groninger Gebouwenenquête!

Op dinsdag 6 juni vanaf 16:30 uur wordt tijdens een speciale Stand van Stad de Stand van de Groningse architectuur opgemaakt!
Onze Stand van Stad-host Bram Douwes spreekt met Rolf Koops van BuildinG: het kersverse kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen, opgezet door de Economic Board Groningen, TNO, De Hanzehogeschool en Bouwend Nederland. Wat zijn de ambities? En met welke nieuwe materialen en technieken kunnen we duurzaam en aardbevingsbestendig bouwen?

Ook hebben we aandacht voor het bouwen in ons mooie stadshart. Hoe doe je dat? Zijn optoppingen een slim antwoord op de verdichtingsopgave of juist 'not done’. Hoe bouw je met liefde voor de stad? Daarover gaan we in discussie.

En samen met Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen maken we de balans op: Hoe staat het ervoor met de architectuur in Groningen? 

En bovendien worden de genomineerden van de grote Groninger Gebouwenenquête bekend gemaakt! Er wordt weer volop gebouwd in Groningen, dat blijkt uit groslijst voor de jaarlijkse Grote Groninger Gebouwenenquête. Het bestuur van de Stichting Dag van de Architectuur Groningen maakt de genomineerden bekend.

Wilt u aanwezig zijn? Dan vernemen wij dat graag. Mail naar Sandra of u kunt een (gratis) kaartje reserveren via het ForumDe opnames om 16:30 uur. Later in de week zendt OOG TV de speciale Stand van Stad aflevering uit.

 
 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn