OK van de toekomst

Niemand ligt voor zijn plezier op de operatiekamer. Toch is het OK-complex een fascinerende plek: daar gebeurt het, daar wordt gesneden en geopereerd. De komende jaren zullen operatiekamers aan heel andere eisen moeten gaan voldoen. Dat is een grote uitdaging voor zorgprofessionals en ontwerpers. De manifestatie OK van de Toekomst kijkt alvast vooruit en denkt met een frisse blik na over de ontwikkeling, de potentie en de vormgeving van de OK. Hoe kan het anders, hoe kan het beter, hoe kan het schoner, mooier en prettiger? Kortom, hoe ziet dé operatiekamer van de toekomst eruit? Kern van de manifestatie is een interdisciplinaire workshop. Zeven teams met ontwerpers en zorgprofessionals gaan twee weken lang aan de slag. Rond de workshop worden tal van activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn.

Projecten

OK van de toekomst - workshop

Hoe zou de operatiekamer van de toekomst eruit kunnen zien? Dat was de insteek van de workshop OK van de Toekomst die in het najaar van 2010 plaatsvond in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zeven teams, bestaande uit ontwerpers en OK-professionals studeerden twee weken lang op nieuwe concepten voor de operatiekamer.

Pecha Kucha Special edition #14: Pecha Kucha Care

De operatiekamer van de toekomst, hoe ziet die eruit?

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn