Rondleidingen

Bent u nieuwsgierig naar architectuur in de stad? Wilt u meer weten over wijkvernieuwing, particulier opdrachtgeverschap of moderne architectuur? Of heeft u een heel specifieke vraag over architectuur en stedenbouw in de stad? 

Platform GRAS biedt verschillende thematische excursies en rondleidingen aan, per fiets of te voet. Alle rondleidingen staan onder leiding van een deskundige gids. Klik hieronder op 'overzicht rondleidingen' voor meer informatie. Voor het boeken van rondleiding of voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Voor alle rondleidingen geldt dat de groep uit maximaal 20 personen mag bestaan. 

Naast onze standaard excursies kunnen wij voor u ook rondleidingen 'op maat' samenstellen. Onderwerpen en de kosten zijn bespreekbaar. U kunt hierover contact opnemen met Platform GRAS.


Projecten

Op z'n Gronings

Platform GRAS werd gevraagd om voor de internationale gasten van het congres Emotional Geography een aantal rondleidingen op te zetten zodat de bezoekers naast de mooie zalen van het Academiegebouw ook de bijzonderheden van de Groninger binnenstad konden ervaren. Onder leiding van drie gidsen - en aan de hand van drie verschillende thema's - werd er op dinsdagmiddag 2 juli door de binnenstad gewandeld en er voluit over verteld.

Jaap Ekhart nam een groepje mee om te laten zien hoe de vele fietsers zich door de stad bewegen en hoe zich dat verhoudt tot de voetgangers, de auto's en de veiligheid in de binnenstad. Daarnaast gaf hij inzicht in de totstandkoming van het wereldberoemde (of beruchte) verkeerscirculatieplan en de grote manifestatie Binnenstad Beter.

Paulien Ex vertelde tijdens haar twee uren gidsen over hoe in de historische Groninger binnenstad nieuwe gebouwen geplaatst zijn naast bestaande panden. Dit levert veelal bijzondere ensembles op en is op zich interessant, maar kan soms ook desastreuze gevolgen hebben. Betsy de Jong liet de bezoekers van het congres zien welke pleinen er in Groningen bestaan, vertelde over hun geschiedenis en hoe ze nu worden gebruikt.

Radtour Stadt im Wandel

Op zaterdag 7 september bezocht een groep Duitse architecten uit Bremen Groningen. Zij vroegen GRAS een passend programma samen te stellen rond thema's als binnenstedelijke vernieuwing, transformatie en woningbouw uit recente jaren. Ein weiterer Wunsch war es, die Führung auf Deutsch zu machen.

Het Groninger Hoofdstation ontdekken!

Op woensdagochtend 7 en 15 april stapten leerlingen van groep 3 van de Nicolaasschool in Haren op de trein naar Groningen, waar op het Hoofdstation GRASser Jolijn Peters hen rondleidde en vertelde over de bijzondere bouwwerken op en rond het station van Stad.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn