GRAS in opdracht

GRAS op Let's Gro met Lutje Hoeskes

GRAS in opdracht
3 november 2017
Tijdens Let's Gro, op 3 november, presenteert Platform GRAS samen met de gemeente Groningen de resultaten van ons Tiny Houses-project. We hebben de afgelopen weken met verschillende ateliergroepen druk gewerkt aan het realiseren van een concreet plan voor het vertalen van het Tiny House-concept naar een Gronings Lutje Hoeske.

Presentatie publicatie Wonen in Stadshart

Een jaar geleden trapten we de manifestatie Wonen in Stadshart af. Al snel ontpopten zich mooie plannen en meldden zich flink wat geïnteresseerden. Inmiddels zijn we een jaar verder: waar staan we nu? Gekoppeld aan de manifestatie verschijnt op 30 oktober het gelijknamige boek. Het staat vol interessante woonprojecten in de binnenstad en inspirerende essays over wonen in het hart van de stad.

Iedereen met belangstelling voor wonen in de binnenstad van Groningen is vanaf 17 uur harte welkom. Kom luisteren naar de visie van enkele deskundige sprekers op de manifestatie en op wonen in het stadscentrum. Na de boekpresentatie is er uiteraard ruimte om met elkaar, de gemeente Groningen en de aanwezige deskundigen in gesprek te gaan. Rizoem en KUUB zullen vanaf 18:30 uur uitleg geven over het vervolgtraject van de tot woonproject te transformeren scholen.

 

Inschrijfoptie

Nee

Who Cares op de markt

Benieuwd naar de plannen die gemaakt zijn in het kader van de prijsvraag Who Cares? Kom dan naar de Who Cares markt bij Toentje aan de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk!

Inschrijfoptie

Nee

Symposium: Lutje Hoeskes

GRAS in opdracht
23 september 2017

Samen met Platform GRAS onderzoekt de gemeente Groningen hoe we in onze mooie stad ruimte kunnen bieden aan Tiny Houses. Dat doen we graag samen met alle Groningers die enthousiast worden van een Tiny House.

Symposium: Van Tiny House naar Lutje Hoeske

Gaat jouw hart ook sneller kloppen bij het woord Tiny House? Heb je een idee hoe jouw kleine huis eruit zou kunnen zien? 

Op zaterdag 23 september organiseert GRAS in opdracht van de gemeente Groningen het symposium 'Van Tiny House naar Lutje Hoeske'. De dag is bedoeld om te inspireren en te informeren. Daarnaast is het de perfecte plek om andere Tiny Houses-liefhebbers te ontmoeten. Samen willen we het Tiny House verder brengen. Dat doen we met workshops, inspirerende presentaties en ontdekkingstochten door de stad.

Lijkt het je interessant? Geef je op! Dan weten wij een beetje hoeveel koffie en thee we moeten zetten. Wel zo makkelijk.

Het symposium is gratis toegankelijk. 

Inschrijfoptie

Nee

Open Monumentendag 2017: Boeren, Burgers & Buitenlui

Zaterdag 9 september a.s. viert Groningen haar 22ste editie van Open Monumentendag. Het landelijke thema dit jaar is Boeren, Burgers en Buitenlui. Daarmee ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Het centrale informatiepunt tijdens de Open Monumentendag is zoals elk jaar vanaf 10:00 uur de Martinikerk (Martinikerkhof 3).

Inschrijfoptie

Nee

Open Monumentendag 2017: Boeren, Burgers & Buitenlui

GRAS in opdracht
9 september 2017

Het landelijke thema dit jaar is: Boeren, Burgers en Buitenlui. Daarmee ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties.

DAG' 17: DAG-borrel & Prijsuitreiking

GRAS in opdracht
23 juni 2017
We vragen het elk jaar en we vragen het aan iedereen: wat is dit jaar het beste gebouw dat binnen de Groningse stadsgrenzen is verrezen? We vragen het een vakjury en we vragen het aan het publiek, aan jou dus! Vanaf begin juni kun je jouw stem achter laten op dagvandearchitectuurgroningen.nl.

Rijk aan Ontwerpkracht

GRAS in opdracht
22 mei 2017
De reizende tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en opdrachtgeverschap van het Rijk. De tentoonstelling is in Groningen vanaf 23 mei t/m 4 juli te bezichtigen.

Tentoonstelling Wonen in Stadshart

GRAS in opdracht
22 mei 2017
miniatuur van de tentoonstelling
Steeds meer mensen willen in de binnenstad wonen. Ruimte is er genoeg. Toch vinden veel mensen geen plek. WONEN IN STADSHART wil daar verandering in brengen. Veertien inspireerde plannen laten de kansen zien: passend bij Groningen en met liefde ontworpen.

Pagina's

Subscribe to RSS - GRAS in opdracht

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn