GRAS in opdracht

DAG' 17: DAG-borrel & Prijsuitreiking

GRAS in opdracht
23 juni 2017
We vragen het elk jaar en we vragen het aan iedereen: wat is dit jaar het beste gebouw dat binnen de Groningse stadsgrenzen is verrezen? We vragen het een vakjury en we vragen het aan het publiek, aan jou dus! Vanaf begin juni kun je jouw stem achter laten op dagvandearchitectuurgroningen.nl.

Rijk aan Ontwerpkracht

GRAS in opdracht
22 mei 2017
De reizende tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en opdrachtgeverschap van het Rijk. De tentoonstelling is in Groningen vanaf 23 mei t/m 4 juli te bezichtigen.

Tentoonstelling Wonen in Stadshart

GRAS in opdracht
22 mei 2017
miniatuur van de tentoonstelling
Steeds meer mensen willen in de binnenstad wonen. Ruimte is er genoeg. Toch vinden veel mensen geen plek. WONEN IN STADSHART wil daar verandering in brengen. Veertien inspireerde plannen laten de kansen zien: passend bij Groningen en met liefde ontworpen.

Kick-off 2e ronde Who Cares

GRAS in opdracht
16 mei 2017
Hoe maken we de Oosterparkwijk een nog fijnere plek om te wonen en te leven voor iedereen? Samen met de rijksbouwmeester hebben 4 steden innovatieve denkers en doeners gevraagd een visie te ontwikkelen om een antwoord te vinden hoe woonwijken, nu en in de toekomst, voor jong en oud hun favoriete woonplek is en blijft!

Welstandsavond in De Bovenkamer

GRAS in opdracht
21 maart 2017
Groningen heeft welstand. En dat blijft ook zo. Maar het kan natuurlijk altijd beter: helderder, vanzelfsprekender en beter ontsloten voor iedereen. Welstand is geen vijand. Welnee. Het is een instrument waarmee we samen kunnen bouwen aan een betere en mooiere stad!

Projectweek Academie Minerva

GRAS in opdracht
14 februari 2017
Tijdens de projectweek van Academie Minerva is GRAS gevraagd om een onderdeel voor haar rekening te nemen. Tijdelijke GRASser, filosoof én ontdekkingsreiziger van het alledaagse Bram Esser heeft de studenten meegenomen op ontdekkingsreis en stadsbeleving.

Vergeet het Stadshart niet!

Zou je in het Stadshart willen wonen? Ben je als architect, ontwikkelaar of potentiële bewoner al betrokken bij de manifestatie Wonen in Stadshart? Of wil je graag snel betrokken raken? Kom dan dinsdag 17 januari naar de Wonen in Stadshart tussenpresentatie!

21 locaties kent de manifestatie Wonen in Stadshart nu. Daar wordt hard op gestudeerd door architecten van binnen en buiten Groningen. Veel werk is al verzet. De plannen krijgen vorm. Komende dinsdag belichten we onder leiding van Marcel Tankink een mooie selectie van de plannen in wording.

Welke nieuwe (woon)concepten dienen zich aan? Hoe gaan we om met monumentale panden? En hoe geven we de (binnen)stad nieuwe (woon)kwaliteit? Kom om 20:00 uur naar de Bovenkamer van Groningen en praat mee. 

Inschrijfoptie

Nee

Tussenpresentatie Wonen in Stadshart

GRAS in opdracht
17 januari 2017
De manifestatie Wonen in Stadshart is al aardig op weg. En dus was het de hoogste tijd voor een tussenpresentatie van de plannen. Afgelopen dinsdag presenteerden de betrokken architecten in de Bovenkamer van Groningen hun plannen voor ons Stadshart.

Tiny Houses voor Groningen?

GRAS in opdracht
16 november 2016
Foto van Lena en Laurens van der Wal
Het Tiny House woonconcept is bezig aan een opmars, maar hoe zit dat in Groningen? Passen ze bij onze stad en zo ja, op welke plekken? Wat is er voor nodig en voor welke doelgroepen? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens een lezing en nagesprek op woensdagavond 16 november.

Bouwjong viert feest!

GRAS in opdracht
22 september 2016
Op 22 september was het feest. De stad vierde het gereedkomen van de 3500ste BouwJong-woning, uiteraard met een borrel en een goed gesprek over de oogst van de manifestatie BouwJong, inmiddels ook bekend als Campus Groningen.

Pagina's

Subscribe to RSS - GRAS in opdracht

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn