GRAS in opdracht

Welstandsavond in De Bovenkamer

GRAS in opdracht
21 maart 2017
Groningen heeft welstand. En dat blijft ook zo. Maar het kan natuurlijk altijd beter: helderder, vanzelfsprekender en beter ontsloten voor iedereen. Welstand is geen vijand. Welnee. Het is een instrument waarmee we samen kunnen bouwen aan een betere en mooiere stad!

Projectweek Academie Minerva

GRAS in opdracht
14 februari 2017
Tijdens de projectweek van Academie Minerva is GRAS gevraagd om een onderdeel voor haar rekening te nemen. Tijdelijke GRASser, filosoof én ontdekkingsreiziger van het alledaagse Bram Esser heeft de studenten meegenomen op ontdekkingsreis en stadsbeleving.

Vergeet het Stadshart niet!

Zou je in het Stadshart willen wonen? Ben je als architect, ontwikkelaar of potentiële bewoner al betrokken bij de manifestatie Wonen in Stadshart? Of wil je graag snel betrokken raken? Kom dan dinsdag 17 januari naar de Wonen in Stadshart tussenpresentatie!

21 locaties kent de manifestatie Wonen in Stadshart nu. Daar wordt hard op gestudeerd door architecten van binnen en buiten Groningen. Veel werk is al verzet. De plannen krijgen vorm. Komende dinsdag belichten we onder leiding van Marcel Tankink een mooie selectie van de plannen in wording.

Welke nieuwe (woon)concepten dienen zich aan? Hoe gaan we om met monumentale panden? En hoe geven we de (binnen)stad nieuwe (woon)kwaliteit? Kom om 20:00 uur naar de Bovenkamer van Groningen en praat mee. 

Inschrijfoptie

Nee

Tussenpresentatie Wonen in Stadshart

GRAS in opdracht
17 januari 2017
De manifestatie Wonen in Stadshart is al aardig op weg. En dus was het de hoogste tijd voor een tussenpresentatie van de plannen. Afgelopen dinsdag presenteerden de betrokken architecten in de Bovenkamer van Groningen hun plannen voor ons Stadshart.

Tiny Houses voor Groningen?

GRAS in opdracht
16 november 2016
Foto van Lena en Laurens van der Wal
Het Tiny House woonconcept is bezig aan een opmars, maar hoe zit dat in Groningen? Passen ze bij onze stad en zo ja, op welke plekken? Wat is er voor nodig en voor welke doelgroepen? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens een lezing en nagesprek op woensdagavond 16 november.

Bouwjong viert feest!

GRAS in opdracht
22 september 2016
Op 22 september was het feest. De stad vierde het gereedkomen van de 3500ste BouwJong-woning, uiteraard met een borrel en een goed gesprek over de oogst van de manifestatie BouwJong, inmiddels ook bekend als Campus Groningen.

Manifestatie zoekt partners en ideeën

GRAS in opdracht
13 september 2016
Het hart van de Groninger binnenstad biedt nu nog te weinig plek aan jonge gezinnen, 55-plussers, pas samenwonenden en diverse andere doelgroepen. Met de manifestatie Wonen in Stadshart gaan we daar wat aan doen. Dinsdagavond 13 september was de officiële aftrap, denk je ook mee?

Open Monumentendag 2016: Iconen & Symbolen

GRAS in opdracht
10 september 2016
Zaterdag 10 september vierde Groningen haar 21ste editie van Open Monumentendag. Het landelijke thema dit jaar was Iconen en Symbolen, beelden en tekens met een bijzondere betekenis.

Tentoonstelling: De pelgrim en de dame

GRAS in opdracht
1 juli 2016
Om te vieren dat het jaarboek Hervonden Stad dit jaar voor de 20ste keer wordt uitgegeven, is er vanaf 2 juli een tentoonstelling in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum te zien met archeologische vondsten en historische bouwmaterialen.

Open Monumentendag 2016: Iconen & Symbolen

Zaterdag 10 september vierde Groningen haar 21ste editie van Open Monumentendag. Het landelijke thema dit jaar is Iconen en Symbolen, beelden en tekens met een bijzondere betekenis.

 

In samenwerking met de deelnemende gebouwen is een veelzijdig programma samengesteld met voor elk wat wils. Zo kunt u onder deskundige leiding een aantal gebouwen bezoeken met historische (stuc) plafonds, vaak versierd met bijzondere ornamenten, figuurtjes en symbolen. Ook is er een rondleiding door een van de oudste huizen van de stad, zijn er tochten langs de historische ijzerconstructies van de perronkappen op het Groninger Hoofdstation en kunt u mee met een rondleiding langs bijzondere kunst op straat. RHC Groninger Archieven geeft workshops over Panden-onderzoek op een bijzondere locatie. En ook aan onze buitenlandse inwoners en gasten is gedacht: voor het eerst kunnen ook zij kennismaken met monumentaal Groningen: er is een Engelstalige flyer verkrijgbaar en er zijn twee speciale rondleidingen in het Engels.

Traditiegetrouw zijn de belangrijkste historische gebouwen in en buiten de stad weer open voor het publiek. Nieuw dit jaar zijn pakhuis Libau aan het Hoge der A en Wall House 2 aan het Hoornsemeer: de laatste opent op zaterdag voor het eerst sinds lange tijd haar deuren weer voor het publiek, als icoon van moderne architectuur. Alle activiteiten en rondleidingen zijn gratis, tenzij anders vermeld.   

Inschrijfoptie

Nee

Pagina's

Subscribe to RSS - GRAS in opdracht

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn