Berichten

 • 9 mei 2018

  Volgens de Stichting Dag van de Architectuur en Platform GRAS verdient The Next City een nieuw en al even ambitieus architectuurbeleid. Dit kan de mooie ambities van de omgevingsvisie vertalen naar architectuur en ruimtelijke kwaliteit. Tijdens het Gesprek van de DAG geven we een voorzet.

 • 1 mei 2018

  De Afrikaanse steden ontwikkelden zich vanuit een geheel eigen dynamiek. De stad Kisumu telt in 2018 700.000 inwoners, waarvan er 550.000 in krottenwijken wonen. De informele straateconomie beheerst de openbare ruimte en levert de meeste werkgelegenheid. Bijna de helft van de mensen leeft onder de absolute armoedegrens.Terwijl Van Gemert door de wijk loopt, rondkijkt, luistert en vergadert, vormt zich een integraal plan. De eigenheid van de wijk vormt hierbij het uitgangspunt; niet als probleem, maar juist als oplossing.

 • 26 april 2018

  In 2018 vieren we dat precies 100 jaar geleden Groninger kunstenaars een nieuwe kunststroming startten: De Ploeg. Het Groninger Museum doet dit met een grote tentoonstelling: ‘Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928’, van 26 mei t/m 4 november. Het museum vroeg GRAS een aantal routes vorm te geven waarin we op bijzondere wijze het werk van De Ploeg verwerken in de openbare ruimte.

 • 27 maart 2018

  Hoewel onze huisstijl rood is en onze naam groen suggereert, valt op GRAS niet 1-2-3 een politieke kleur te plakken. Toch willen we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van ons laten horen. GRAS gaat een onvervalst ruimtelijk verkiezingsprogramma opstellen.

 • 21 maart 2018

  April nadert, de krokussen staan alweer een tijdje voluit te bloeien. Voor je het weet is het echt lente. En als het eenmaal lente is, zit als vanouds ook de Dag van de Architectuur eraan te komen.

 • 21 maart 2018

  In 2010 bracht GRAS samen met de gemeente Groningen het boek 'Nieuw in Stad' uit: een overzicht van de woningen die we er tussen 2006 en 2010 bij kregen. Momenteel werken we aan de opvolger van het boek, dat deze keer géén overzicht van nieuwbouwprojecten is: voor dat doel maken we een fraaie website.

 • 13 februari 2018

  Tussen april 2017 en april 2018 verrijzen en verrezen er flink wat nieuwe gebouwen in Groningen. Het ene prachtig, het andere afschuwelijk. Maar: smaken verschillen! Daarom zijn we benieuwd: welke nieuwe gebouwen komen volgens jou in aanmerking voor de titel ‘Beste nieuwe gebouw’?

 • 18 januari 2018

  Eind 2016 is het Groninger Woongenootschap opgericht – dé nieuwe woningcoöperatie voor Groningers die tussen wal en woonboot dreigen te vallen. Het afgelopen jaar hebben we veel gesprekken gevoerd, ons netwerk uitgebreid en mogelijke locaties verkend. Nu is het tijd om een volgende stap te zetten, om zo ons doel te bereiken: hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen realiseren voor de middengroep in de stad Groningen.

 • 12 januari 2018

  2018 is alweer een tijdje begonnen, maar wat staat er zoal op de planning voor Platform GRAS? We geven je een tipje van de sluier omtrent de projecten die we dit jaar zullen gaan doen. En reken maar dat ze weer als vanouds interessant zijn.

 • 10 januari 2018

  Op 21 december sloten we een periode van bijna vijf jaar Stand van Stad af. De verwachtingen voor de laatste show waren hoog, zowel bij de makers als bij het publiek – maar ze werden volledig waargemaakt. Met een bomvolle zaal keken we terug, maar ook vooruit.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn