Archief

 • 20 mei 2017

  Speciaal voor het festival Terug naar het Begin maakte Platform GRAS een bijzondere tour door de middeleeuwse stad Appingedam. Bezoekers konden tijdens het festival mee met professioneel ontdekkingsreiziger Bram Esser. Een deel van de tour is vervat in de eerste aflevering van Radio waar ben ik? (Be)luister de Podcast hier (terug)!

 • 23 april 2017

  Maandag vertrekken negen studenten van de Academie van Bouwkunst uit Groningen richting Zuid-Korea. Na een weekje vakantie zullen zij daar een workshop gaan volgen samen met de studenten van Soongsil University. Via deze site kun je op de hoogte blijven van hun belevenissen.

 • 21 april 2017

  Benieuwd naar de plannen van de manifestatie Wonen in Stadshart? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf vandaag staan ze allemaal online: 15 inspirerende studies naar nieuwe woonmogelijkheden in de binnenstad. Alle plannen zijn nog volop in ontwikkeling. We zijn benieuwd naar uw reactie!

 • 21 april 2017

  Groningen krijgt als eerste plek in Nederland een Maggie's centrum. Nou ja, tenzij er voldoende budget bijeen wordt gebracht voor de realisatie. Het centrum wil mensen die lijden aan kanker, samen met hun dierbaren, een huiselijke plek bieden. Hoe dat precies zit, lees je hier.

 • 19 april 2017

  Vorig jaar was de jury van de Dag van de Architectuur naarstig op zoek naar een project met het bevrijdende ‘whaw-effect’. Ze vonden er een: het Agaathhof van de Zwarte Hond. Hoe zal het dit jaar zijn? Zit er een project bij dat een rapportcijfer 10 verdient? Is de passie en gedrevenheid terug in de Groninger architectuur?

 • 24 maart 2017

  Op een duurzame manier het verleden met het heden verbinden: dat is het uitgangspunt van het nieuwe Erfgoed en Ruimte ontwerpprogramma (2017-2017). Met dit programma geeft het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een impuls aan de samenwerking tussen de ontwerp- en erfgoedsectoren.

 • 10 februari 2017

  Elk jaar schrijft Platform GRAS een jaarprogramma en vraagt daarvoor een bijdrage aan bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (Sfa). Voor 2017 is ons programma gehonoreerd, hoera! Hier zie je een overzicht van de diverse programmaonderdelen.

 • 3 februari 2017

  Zowel De Buitenschool als hostel Rebel Rebel hadden deze week goed nieuws, de een heeft haar wooncontigenten gekregen en kunnen door met hun plannen en de ander opent deze week haar deuren! Beide ideeen zijn ooit begonnen met een Pitch!

 • 3 februari 2017

  Wil jij de kunstopdracht van het CBK en Platform GRAS op Noorderzon voor 2017 doen? Lees dan snel verder, dit jaar hebben we een Open Call voor beginnende kunstenaars, ontwerpers en architecten. Als jij een idee hebt, kun je t/m 19 februari je plannen indienen!

 • 6 januari 2017

  Kon je 15 december niet naar het GRAS OLE symposium De Stad Vernieuwt komen? Of was je er wel en wil je het allemaal nogmaals digitaal meemaken? Kijk het hele programma, opgeknipt in zes 'afleveringen' dan hier terug.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn