Pitch #2, de vier gelukkigen

Meer dan een maand geleden maakten we het bekend: de Buitenschool in Appelbergen kan de jouwe zijn. Meer dan 120 enthousiastelingen gaven aan nieuwsgierig te zijn. Van hen dienden 24 een concreet plan in en al die plannen kwamen onder ogen van onze van-alle-markten-thuis-jury bestaande uit: Joris van Haaften (senior erfgoed bij de gemeente Groningen, maar jureert op persoonlijke titel), Roel Drenth (taxateur FGH Bank), Geert Naber (algemeen manager ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst), Hedwig de Boer (beleidsmedewerker onderwijs gemeente Haren) en Thijs van Bree (directeur Vastgoed Groningen Projectontwikkeling én onze voorzitter).

Uit een lange avond vol pro's, contra's en pizza's kwamen vier winnaars uit de bus, zij mogen tijdens de pitchavond op 11 februari hun plannen presenteren aan de jury én aan wethouder Paula Lambeck van de gemeente Haren.

Dit zijn ze:

Wilhelm, stad in bos. "Wilhelm is een ontmoetingsplek en broedplaats voor optimisten."

Coöperatie De Buitenschool. "Door blijvend plaats te bieden voor (leer)werktrajecten en dagbesteding, en door de plek te gaan bewonen met creatieve ondernemers wordt de Buitenschool een zeer verzorgde, uitstekend onderhouden locatie met bruisende invulling waar het goed toeven is."

Van Buitenschool tot School voor Buiten. "De nieuwe academie voor intergrale agrarische-, natuur-, en productontwikkeling en beheer voor het Noorden."   

De Schijf van Vijf. "Hét expertisecentrum in Noord-Nederland waar gewerkt wordt aan gezond eten en bewegen." 

Alle vier perfectioneren de komende tijd hun plannen en bereiden hun pitch voor. Als hulp krijgen ze een serie vouchers, elk is goed een gratis consult van een expert.

Ook benieuwd hoe de uitgewerkte plannen eruit zien en wie van de vier als echte winnaar naar huis gaat? Kom dan naar de Pitchavond op donderdag 11 februari, 20:00 uur, gemeentehuis Haren. Laat wel even dát je komt via pitch@platformgras.nl

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn