Pitch#2, en de winnaar is...

Op donderdagavond 11 maart maakten 150 toehoorders in het gemeentehuis van Haren live mee dat coöperatie De Buitenschool met hun plan het bijzondere schoolgebouw van stadsarchitect Jaap Wilhelm hebben gewonnen! Of in ieder geval met de gemeente gaat kijken hoe ze hun droom voor deze plek een stapje verder kunnen brengen. 

Coörporatie De Buitenschool de winnaar van Pitch#2
het publiek

Coörperatie De Buitenschool is de winnaar van Pitch#2. Een prijsvraag uitgeschreven door Platform GRAS ism vastgoedrapportage Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Zij gaan nu verder met de gemeente Haren om hun plan - een combinatie van een plantaardig restaurant met permacultuur tuin, leerwerktrajecten en dagbesteding voor bepaalde zorggroepen, een podium voor kunst en design en een woongroep waar meerdere genenaties duurzaam met elkaar samenleven - een stap verder te brengen met als uiteindelijke doel dit te realisteren en hiermee een duurzame en creative herbestemming voor een uniek gebouw te waarborgen. 

De vakjury, bestaande uit projectontwikkelaar Thijs van Bree, senior erfgoedspecialist Joris van Haaften, beleidsmedewerker onderwijs van de gemeente Haren Hedwig de Boer en vastgoedtaxateur Roel Drenth, heeft het moeiijk gehad om te kiezen tussen bovenstaand plan en het plan 'Wilhelm'.  Hierbij zou de buitenschool een plek voor hedendaagse stadse bleekneuzen worden, met mogelijkheden om te overnachten, heerlijk te eten, en waarbij extra aandacht voor de monumentale architectuur van het gebouw en de ligging van het gebouw in het groen, nabij het Nationale Landschap de Drentse Aa.  

De jury roemde tevens de andere twee pitchende teams, en voor alle vier geldt, hoogstaande kwaliteit, doordachte plannen, met veel liefde en toeweiding aan gewerkt en veel creative oplossingen! Het winnende team gaat in gesprek met wethouder Paula Lambeck voor de verdere uitwerking. 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn