Talkshow Stand van Stad stopt na bijna 5 jaar

The end is near. Na bijna vijf jaar hangt talkshow Stand van Stad de microfoon aan de wilgen. Met pijn in ons hart trekken we binnenkort voor het laatst de deur van zaal 2 in het Groninger Forum achter ons dicht. De show van 21 december, nummer 39, zal de allerlaatste zijn. We sluiten met trots een succesvolle periode af en kijken alvast met een schuin oog naar de toekomst.

Stand van Stad stopt op zijn hoogtepunt. In september werden we geëerd als beste lokale tv-programma. Er worden nogal wat mooie lokale tv-programma’s gemaakt in Nederland, dus dat was oprécht een eer. Nu, zo’n drie maanden later, hebben we besloten dat het tijd is voor iets nieuws. En dat betekent dat het moment gekomen is om afscheid te nemen van een beproefd en bekroond concept.

In januari 2013 werd de allereerste Stand van Stad opgenomen. Ook toen al met Bram Douwes als host en zaal 2 als toneel. Na een tussentijds uitstapje naar het Grand Theatre keerden we terug in het Forum. Hier ontwikkelde de show zich, nadat ook OOG TV en het Dagblad van het Noorden zich bij de redactie voegden, tot een steeds volwassener tv-format.

Hoewel de vorm, de opzet en de productie van de show zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkelden, bleef ons doel hetzelfde: een talkshow maken die vol plezier en inhoud zit, en waarin alles wat de stad ‘maakt’ aan bod komt. Van stadsontwikkeling, sport, kunst en cultuur tot bestuur, politiek en de stedelijke creatieve industrie.

Met vochtige ogen kondigen we nu onze laatste show aan: donderdag 21 december zullen we in een kerst-/oudjaars-/afscheidsspecial terugkijken op 2017. Stand van Stad zal vervolgens spectaculair exploderen, om in verschillende nieuwe gedaantes te kunnen landen.

We sluiten een succesvolle periode af en kijken alvast met een niet eens zo heel schuin oog naar de toekomst. Over die toekomst hoor je binnenkort meer, dus hou het in de gaten.

Wil je op 21 december bij ons afscheidsfeestje zijn? Gelijk heb je! Het is je allerlaatste kans om de beste talkshow van Groningen van dichtbij te zien. Reserveer nu vast een gratis ticket via www.standvanstad.nl.

 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn