Wat vind jij het beste nieuwe gebouw?

Tussen april 2017 en april 2018 verrijzen en verrezen er flink wat nieuwe gebouwen in Groningen. Het ene fraai, het andere afschuwelijk. Maar: smaken verschillen! Daarom zijn we benieuwd: welke nieuwe gebouwen komen volgens jou in aanmerking voor de titel ‘Beste nieuwe gebouw’?

Al meer dan 20 jaar vieren we in Groningen de Dag van de Architectuur. Daar hoort ook de jaarlijks terugkerende Grote Groninger Gebouwenenquête bij. In 2018 zal een vakjury uit ongeveer vijftien kanshebbers het beste nieuwe gebouw van het afgelopen jaar kiezen. Maar ook het publiek kiest een winnaar – en doet dat meestal massaal: in 2017 stemden meer dan 4.500 mensen op hun favoriete gebouw. Een nieuw record!

Voordat er gestemd kan worden, moeten we een goede, representatieve lijst met nieuwe gebouwen samenstellen. Dus: wat zijn jouw favoriete nieuwe gebouwen, liggend binnen de gemeentegrenzen van Groningen en opgeleverd tussen 1 april 2017 en 1 april 2018? 
We ontvangen graag vóór 27 februari de gegevens (adres, opdrachtgever, architect, aannemer) van jouw favorieten. Stuur ze naar info@dagvandearchitectuurgroningen.nl, onder vermelding van ‘Gebouwenenquête 2018’).

Op vrijdag 1 juni maken we de winnaars bekend. In de periode van 15 mei t/m 1 juni organiseren we rondom de Dag van de Architectuur een divers programma. Begin mei maken we op de website van de DAG het volledige programma bekend, inclusief de juryleden. Maar voor nu: kom maar door met die mooie gebouwen!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn