Projecten

DAG' 17: DAG-borrel & Prijsuitreiking

23 juni 2017
GRAS in opdracht
We vragen het elk jaar en we vragen het aan iedereen: wat is dit jaar het beste gebouw dat binnen de Groningse stadsgrenzen is verrezen? We vragen het een vakjury en we vragen het aan het publiek, aan jou dus! Vanaf begin juni kun je jouw stem achter laten op dagvandearchitectuurgroningen.nl. Meer informatie volgt spoedig.

GRAS met Urban Tour op festival Terug naar het begin

20 mei 2017
GRAS
Op zaterdag 20 mei neemt Bram Esser je tijdens festival Terug naar het begin mee op URBAN TOUR door de middeleeuwse stad Appingedam. Tijdens de openingsavond op vrijdag 19 mei deelt hij in een gesproken column alvast wat ontdekkingen met ons: we horen verrassende verhalen over een stad die we dachten te kennen.

Reality Check

19 mei 2017
GRAS
Op 19 mei 2017 organiseert Platform GRAS een ontdekkingstocht over het water langs locaties die onlangs ontwikkeld zijn of in de toekomst ontwikkeld worden. Ook doen we plekken aan die niet ontwikkeld worden en bespreken de potentie van het gebied. De grondposities en de grondwaardes nemen we hierbij als uitgangspunt voor de discussie.

Stand van Stad #34

23 april 2017
GRAS
De laatste Stand van Stad voor de zomer is op zondag 23 april, eentje die je niet mag missen! Over Wonen in Stadshart, een evenement waarbij de insteek is: de binnenstad kan én moet er voor iedereen zijn. Met Wilma Mansveld over de veiligheidsregio en met Nhung Dam over psychologie, kleinkunst, bootvluchtelingen en haar eerste roman.

Stand van Stad #33, lente editie!

26 maart 2017
GRAS
Op zondag 26 maart is het weer zover, de 33ste aflevering van Stand van Stad met onder andere de Groningse wethouder van Economische Zaken Joost van Keulen (VVD) , scheidend voorzitter van de Supportersvereniging van FC Groningen John Schurer en YouTuber en VEED genomineerde Lilia Kazakova.

Welstandsavond in De Bovenkamer

21 maart 2017
GRAS in opdracht
Groningen heeft welstand. En dat blijft ook zo. Maar het kan natuurlijk altijd beter: helderder, vanzelfsprekender en beter ontsloten voor iedereen. Welstand is geen vijand. Welnee. Het is een instrument waarmee we samen kunnen bouwen aan een betere en mooiere stad!

Stand van Stad #32, ongevraagd advies!

26 februari 2017
GRAS
De maandelijkse talkshow Stand van Stad is voor nieuwsgierige stadjers dé manier om op de hoogte te blijven van alles wat Groningen zo ontzettend de moeite waard maakt. En natuurlijk vragen wij ons gedurende de hele show af: gaan we er nou op voor- of achteruit?

Projectweek Academie Minerva

14 februari 2017
GRAS in opdracht
Tijdens de projectweek van Academie Minerva is GRAS gevraagd om een onderdeel voor haar rekening te nemen. Tijdelijke GRASser, filosoof én ontdekkingsreiziger van het alledaagse Bram Esser heeft de studenten meegenomen op ontdekkingsreis en stadsbeleving.

Stand van Stad #31, klussen aan de stad!

22 januari 2017
GRAS
Op zondag 22 januari was de eerste Stand van Stad van 2017 met maar meteen een poging tot overzicht en orde, want wat gaat er de komende jaren aan grote bouwprojecten in de stad gebeuren.

Tussenpresentatie Wonen in Stadshart

17 januari 2017
GRAS in opdracht
De manifestatie Wonen in Stadshart is al aardig op weg. En dus was het de hoogste tijd voor een tussenpresentatie van de plannen. Afgelopen dinsdag presenteerden de betrokken architecten in de Bovenkamer van Groningen hun plannen voor ons Stadshart.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn