Projecten

Pro Groningae: de toekomst van mobiliteit in de stad

2 november 2017
GRAS

De stad Groningen verandert snel. Ook de manier waarop we ons door de stad verplaatsen, ontwikkelt zich. De invloed van het verkeer op de manier waarop we de stad gebruiken en beleven, is hierbij groot.

Stand van Stad #35: mode, parkeren én een splinternieuw panel

21 september 2017
GRAS

De zomer is voorbij, Stand van Stad is terug! We hebben een verse show voor je in petto, vol interessante gasten, goede onderwerpen en boeiende vraagstukken.

Symposium: Lutje Hoeskes

23 september 2017
GRAS in opdracht

Samen met Platform GRAS onderzoekt de gemeente Groningen hoe we in onze mooie stad ruimte kunnen bieden aan Tiny Houses. Dat doen we graag samen met alle Groningers die enthousiast worden van een Tiny House.

Open Monumentendag 2017: Boeren, Burgers & Buitenlui

9 september 2017
GRAS in opdracht

Het landelijke thema dit jaar is: Boeren, Burgers en Buitenlui. Daarmee ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties.

GRAS en CBK op Noorderzon 2017: Action>Reaction

17 augustus 2017
GRAS
Tijdens het Noorderzon Festival (17 t/m 27 augustus 2017) was het lichtsculptuur Action>Reaction van aanstormend talent en kunstenaar Sjimmie Veenhuis te zien. Dit interactieve kunstwerk trok uiteindelijk 150-200 geïnteresseerde én actieve bezoekers.

Urban Tour #2 op Noorderzon

18 augustus 2017
GRAS

Na het grote succes van 2016 zijn we terug met een nieuwe serie Urban Tours! Vergeet de saaie rondleidingen met een ongeïnspireerde gids. Vergeet de traditionele stadswandeling.

DAG'17 Special: Stadsbouwmeester voor een dag!

24 juni 2017
GRAS

De gemeente Groningen vernieuwt haar welstandsbeleid. Onderdeel van de vernieuwing is een gloednieuwe digitale kaart. Deze toont per locatie de relevante regels uit het bestemmingsplan en de eisen vanuit Welstand.

DAG'17 Open dag: The Energy Academy Europe

24 juni 2017
GRAS

De groei en ontwikkeling van Zernike gaat gestaag door. De meest recente aanwinst is de nu al met de BREAM prijs bekroonde Energy Academy.

DAG'17 Open dag: The Student Hotel

24 juni 2017
GRAS

U bent vast al heel vaak langs dit stevige nieuwe pand aan het Boterdiep gefietst. Misschien is u ook al de open plint – die voor veel levendigheid zorgt –opgevallen. Misschien heeft u er zelfs al een wijntje gedronken.

DAG'17 special: Hergebruik(t) - The Big Building

24 juni 2017
GRAS

Er was ook dit jaar weer veel belangstelling voor The Big Building, het voormalige gebouw van PostNL, en nu bedrijfsverzamelgebouw voor Groningse startups. Onder meer Van Hulley, dat boxershorts van oude overhemden maakt, zit er al een tijdje.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn