Projecten

Symposium: Lutje Hoeskes

23 september 2017
GRAS in opdracht

Samen met Platform GRAS onderzoekt de gemeente Groningen hoe we in onze mooie stad ruimte kunnen bieden aan Tiny Houses. Dat doen we graag samen met alle Groningers die enthousiast worden van een Tiny House.

Open Monumentendag 2017: Boeren, Burgers & Buitenlui

9 september 2017
GRAS in opdracht

Het landelijke thema dit jaar is: Boeren, Burgers en Buitenlui. Daarmee ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties.

GRAS en CBK op Noorderzon 2017: Action>Reaction

17 augustus 2017
GRAS
Ook dit jaar is er weer een bijzonder kunstproject op het Noorderzon Festival (17 t/m 27 augustus 2017). Een mooie opdracht voor aanstormend talent en kunstenaar Sjimmie Veenhuis. Veenhuis is inmiddels al hard aan het werk aan zijn lichtsculptuur genaamd Action>Reaction.

Urban Tour #2 op Noorderzon

18 augustus 2017
GRAS

Na het grote succes van 2016 zijn we terug met een nieuwe serie Urban Tours! Vergeet de saaie rondleidingen met een ongeïnspireerde gids. Vergeet de traditionele stadswandeling.

DAG'17 Special: Stadsbouwmeester voor een dag!

24 juni 2017
GRAS

De gemeente Groningen vernieuwt haar welstandsbeleid. Onderdeel van de vernieuwing is een gloednieuwe digitale kaart. Deze toont per locatie de relevante regels uit het bestemmingsplan en de eisen vanuit Welstand.

DAG'17 Open dag: The Energy Academy Europe

24 juni 2017
GRAS

De groei en ontwikkeling van Zernike gaat gestaag door. De meest recente aanwinst is de nu al met de BREAM prijs bekroonde Energy Academy.

DAG'17 Open dag: The Student Hotel

24 juni 2017
GRAS

U bent vast al heel vaak langs dit stevige nieuwe pand aan het Boterdiep gefietst. Misschien is u ook al de open plint – die voor veel levendigheid zorgt –opgevallen. Misschien heeft u er zelfs al een wijntje gedronken.

DAG'17 special: Hergebruik(t) - The Big Building

24 juni 2017
GRAS

Er was ook dit jaar weer veel belangstelling voor The Big Building, het voormalige gebouw van PostNL, en nu bedrijfsverzamelgebouw voor Groningse startups. Onder meer Van Hulley, dat boxershorts van oude overhemden maakt, zit er al een tijdje.

DAG'17: De specialistenbus

24 juni 2017
GRAS

Onder leiding van twee vakkundige gidsen reed een volle tourbus langs alle dertien genomineerde gebouwen.

DAG'17-fietstocht met Jaap Ekhart: Hergebruik(t)

24 juni 2017
GRAS

Jaap nam de geïnteresseerden dit jaar mee naar de meest geliefde Groninger woonwijken: Helpman en De Wijert. Vanaf het Tschumipaviljoen aan het Hereplein ging de tocht naar de Opstandingskerk in De Wijert.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn