Projecten

GRAS en CBK op Noorderzon 2017: Action>Reaction

17 augustus 2017
GRAS
Ook dit jaar is er weer een bijzonder kunstproject op het Noorderzon Festival (17 t/m 27 augustus 2017). Een mooie opdracht voor aanstormend talent en kunstenaar Sjimmie Veenhuis. Veenhuis is inmiddels al hard aan het werk aan zijn lichtsculptuur genaamd Action>Reaction.

DAG' 17: DAG-borrel & Prijsuitreiking

23 juni 2017
GRAS in opdracht
We vragen het elk jaar en we vragen het aan iedereen: wat is dit jaar het beste gebouw dat binnen de Groningse stadsgrenzen is verrezen? We vragen het een vakjury en we vragen het aan het publiek, aan jou dus! Vanaf begin juni kun je jouw stem achter laten op dagvandearchitectuurgroningen.nl.

DAG17-film: Unfinished Spaces

20 juni 2017
GRAS
Unfinished Spaces is het onwaarschijnlijke verhaal van de bouw van wat een van de mooiste kunstopleidingen ter wereld had moeten worden. Speciaal in aanloop naar de DAG van de Architectuur wordt deze film vertoond op dinsdag 20 juni in Vera Zinnema.

Boumalezing: Wie woont er in de stad?

15 juni 2017
GRAS

Leiden deze ontwikkelingen tot verdringing van zwakkere groepen? Wordt het voor starters en gezinnen onmogelijk nog in de stad te wonen? Om diversiteit, toegankelijkheid en dynamiek te behouden moeten bewuste keuzes worden gemaakt.

Stand van Stad: Architectuurspecial

6 juni 2017
GRAS
Een bijzonde bekendmaking van de genomineerden van de Grote Groninger Gebouwenenquête 2017 tijdens een speciale editie van Stand van Stad: de architectuureditie! Daarnaast nog veel meer over onze (architectuur) stad Groningen en de stand ervan.

Rijk aan Ontwerpkracht

22 mei 2017
GRAS in opdracht
De reizende tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en opdrachtgeverschap van het Rijk. De tentoonstelling is in Groningen vanaf 23 mei t/m 4 juli te bezichtigen.

Tentoonstelling Wonen in Stadshart

22 mei 2017
GRAS in opdracht
miniatuur van de tentoonstelling
Steeds meer mensen willen in de binnenstad wonen. Ruimte is er genoeg. Toch vinden veel mensen geen plek. WONEN IN STADSHART wil daar verandering in brengen. Veertien inspireerde plannen laten de kansen zien: passend bij Groningen en met liefde ontworpen.

GRAS met Urban Tour op festival Terug naar het begin

20 mei 2017
GRAS
Op zaterdag 20 mei neemt Bram Esser je tijdens festival Terug naar het begin mee op URBAN TOUR door de middeleeuwse stad Appingedam. Tijdens de openingsavond op vrijdag 19 mei deelt hij in een gesproken column alvast wat ontdekkingen met ons: we horen verrassende verhalen over een stad die we dachten te kennen.

Kick-off 2e ronde Who Cares

16 mei 2017
GRAS in opdracht
Hoe maken we de Oosterparkwijk een nog fijnere plek om te wonen en te leven voor iedereen? Samen met de rijksbouwmeester hebben 4 steden innovatieve denkers en doeners gevraagd een visie te ontwikkelen om een antwoord te vinden hoe woonwijken, nu en in de toekomst, voor jong en oud hun favoriete woonplek is en blijft!

Stand van Stad #34

23 april 2017
GRAS
De laatste Stand van Stad voor de zomer is op zondag 23 april, eentje die je niet mag missen! Over Wonen in Stadshart, een evenement waarbij de insteek is: de binnenstad kan én moet er voor iedereen zijn. Met Wilma Mansveld over de veiligheidsregio en met Nhung Dam over psychologie, kleinkunst, bootvluchtelingen en haar eerste roman.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn