Adoptieprogramma: GRAS bekent kleur

27 maart 2018

Hoewel onze huisstijl rood is en onze naam groen suggereert, valt op GRAS niet 1-2-3 een politieke kleur te plakken. En dat willen we graag zo houden. We waarderen de veelkleurigheid van onze stad. Toch willen we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van ons laten horen, vanuit die ‘veelkleurige kracht’.

GRAS gaat een onvervalst ruimtelijk verkiezingsprogramma opstellen. Het moet een inspirerend en opbouwend document worden, vol plannen, visies en ideeën over de stad van vandaag en morgen.

Het resultaat bieden we eind mei ter adoptie aan. Iedere partij die in november meedoet aan de raadsverkiezingen krijgt een exemplaar – en mag er volop van profiteren. Zo willen we laten zien dat het werken aan een prachtige stad geen politieke kleur hoeft te hebben.

Gaat GRAS dat programma helemaal zelf schrijven? Welnee. We gaan juist op zoek naar input. We sprokkelen ideeën bij elkaar. We gaan te rade bij ‘onze achterban’. We trekken erop uit en gaan in gesprek met zoveel mogelijk Stadjers.

En waarop gaat GRAS zich dan richten? Natuurlijk beperken we ons wel. Vanuit onze missie zou het vreemd zijn als we ons vol op welzijn, onderwijs of inkomensgelijkheid zouden storten. Het adoptieprogramma wordt daarom ruimtelijk van kleur. Dus toch een kleur! Het wordt een cadeau van de stad aan de stad.

Wat zou jij absoluut in een Gronings partijprogramma terug willen zien? Welke ruimtelijke thema’s of kwesties vind jij belangrijk? En op welke manier kunnen we bestaande situaties verbeteren of problemen oplossen? Denk vrij, voel je niet beperkt door welke box dan ook en deel je plannen!

Heb je goede ideeën en wil je ze kwijt? Of wil je zelf meeschrijven? Mail ons!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn