Bouwjong: lunchgesprekken met jongeren

De manifestatie BouwJong! onderzoekt sinds twee jaar de kansen en mogelijkheden voor jongerenhuisvesting in de stad. Ruim dertig plannen zijn het resultaat: van nieuwbouw tot verbouw, van groot tot klein. Maar hebben al deze toekomstige woningen de kwaliteit waar jongeren op zitten te wachten? 

De plannen die binnen de BouwJong! manifestatie ontstaan zijn door iedereen te bekijken in een tentoonstelling. Deze tentoonstelling stond in januari 2012 op Zernike, in de hal van de onderwijstoren van de Hanzehogeschool Groningen. In februari 'reisde' de tentoonstelling verder naar het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen. In maart naar de openbare bibliotheek en in april naar de Biënnale te Rotterdam. 

We grepen de kans om tijdens de eerste twee tussenstops van de tentoonstelling lunchgesprekken te initiëren met de doelgroep van al die plannen: jongeren/studenten. Zij vertelden hun mening, wensen en ideeën direct aan de architecten, ontwikkelaars, huisvesters en bestuurders. 

Tot nu toe kwam in de gesprekken naar voren dat de opgave naast de hoog nodige kwantiteit ook zit in het maken van meer diversiteit binnen de jongerenhuisvesting. Diversiteit in vierkante meters, locatie ten opzichte van het centrum, collectiviteit en prijs. Er is niet één doelgroep, maar een waaier aan wensen. 

Op donderdag 19 en 26 januari vonden de gesprekken plaatst op de Hanzehogeschool Groningen en op 2 en 16 februari in het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn