DAG' 15: publicatie "20 jaar, 20 winnaars"

19 juni 2015

Jubilea zijn altijd een goede aanleiding om de balans op te maken. Dat geldt zeker voor de Grote Groninger Gebouwenenquête: de 'prijs' die al jaren het hart vormt van de Groninger Dag van de Architectuur. Twintig jaar DAG heeft een indrukwekkende hoeveelheid winnaars opgeleverd. Dit boekje geeft daarvan een overzicht. Wie was ook alweer de publiekswinnaar in 2006? Wie won de vakjuryprijs in 1997? De foto's in dit overzicht staan garant voor verbazing en verwondering over de snelheid waarmee ons denken in de stad is veranderd. Ondertussen laat het ook zien dat veel winnaars niet meer weg te denken zijn uit deze mooie stad.

Deze uitgave kwam tot stand ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Stichting Dag van de Architectuur Groningen en is mogelijk gemaakt door een bijdrage van BNA Kring Noord en Stichting Dag van de Architectuur.

Geinteresseerd? Het boekje is te koop bij GRAS uitgevers of als PDF te downloaden.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn