DAG'17-fietstocht met Jaap Ekhart: Hergebruik(t)

24 juni 2017

Jaap nam de geïnteresseerden dit jaar mee naar de meest geliefde Groninger woonwijken: Helpman en De Wijert. Vanaf het Tschumipaviljoen aan het Hereplein ging de tocht naar de Opstandingskerk in De Wijert. Deze kerk heeft sinds kort haar functie verloren en is onlangs gekocht door een ontwikkelaar. De kerkzaal blijft behouden daarnaast komen er woningen op deze plek.

De volgende stop was het Oude RKZ. Deze riep herinneringen op bij meerdere deelnemers aan de fietstocht. Sommige hebben er zelf gewoond, anderen vonden het gewelding om het hele complex, naast de al bekende bioscoop en bar, eens te zien.

De laatste plek van hergebruik op deze tocht was het sociaal lunchcafé 'Het Schathuis' van Anneloes Stoetman. Deze is gelegen op het terrein van Villa Gelria. Voorheen diende het gebouw als opslag nu is het een plek waar je iets kunt eten en drinken. 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn