DAG'17-film: Unfinished Spaces

20 juni 2017

Unfinished Spaces is het onwaarschijnlijke verhaal van de bouw van wat een van de mooiste kunstopleidingen ter wereld had moeten worden. Speciaal in aanloop naar de DAG van de Architectuur wordt deze film vertoond op dinsdag 20 juni in Vera Zinnema.

DAG-film: Unfinished Spaces (Benjamin Murray & Alysa Nahmias, USA 2011)

Unfinished Spaces is het onwaarschijnlijke verhaal van de bouw van wat een van de mooiste kunstopleidingen ter wereld had moeten worden. Toen Fidel Castro in 1959 de macht overnam werd al snel besloten dat in Havana een nationale kunstopleiding moest komen waarmee Cuba zijn vooruitstrevende houding aan de wereld kon tonen. Drie visionaire Italiaanse architecten werd gevraagd met een plan te komen. Het spectaculaire ontwerp werd maar gedeeltelijk uitgevoerd omdat de aanvankelijke euforie erover langzaam wegkwijnde. De film laat de architecten van destijds aan het woord en vertelt met bijzondere historische beelden het verhaal van het optimisme in Cuba tijdens de eerste revolutionaire jaren. Een hartverscheurende film over de wens om met architectuur een nieuwe wereld te maken.

Datum:         dinsdag, 20 juni

Tijd:              20:00 uur

Toegang:       € 6,00 

Locatie:         Vera, Oosterstraat 44

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn