GRAS en CBK op Noorderzon 2017: Action>Reaction

17 augustus 2017

Tijdens het Noorderzon Festival (17 t/m 27 augustus 2017) was het lichtsculptuur Action>Reaction van aanstormend talent en kunstenaar Sjimmie Veenhuis te zien. Dit interactieve kunstwerk trok uiteindelijk 150-200 geïnteresseerde én actieve bezoekers. 

Tijdens inspiratiefestival Let's Gro in november 2017 keert Action>Reaction weer even terug, dit keer in het hartje van de stad.

Op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK) en Platform GRAS maakte Sjimmie Veenhuis (Emmeloord, 1984) voor Noorderzon 2017 de lichtsculptuur Action>Reaction. Het is een interactieve installatie van 1.000 verlichte schakelknoppen waarmee je zelf je eigen kunstwerk kunt creëren. Veenhuis draait hiermee als het ware de verhouding tussen de kunstenaar als maker en jou als beschouwer op een speelse manier om. Beweeg de schakelaars en creëer je eigen patronen en illustraties, of verander het werk van een ander.

Action>Reaction staat volgens Veenhuis  symbool voor de toenemende virtuele beleving van de werkelijkheid en de huidige 'on-demand-cultuur’. Hij vraagt zich af: zijn we ons nog wel bewust van het gebruik van een schakelaar? En wat betekent het om iets aan of uit te zetten?

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn