Ondertussen in … Ten Boer

16 december 2016

Ooit weleens 4500 hectare grond ‘cadeau’ gekregen? Vast niet. De gemeente Groningen wel. Tenminste, in zekere zin. Per 1 januari 2019 fuseert de gemeente Ten Boer met Groningen. Een echt cadeau is het natuurlijk niet. Wel krijgt Groningen er met Ten Boer tal van prachtige kwaliteiten bij. Denk alleen al aan het vele groen, het rijke cultuurlandschap en maar liefst 21 karakteristiek dorpen en buurtschappen.

Maar… wat weten we eigenlijk van Ten Boer? Wat speelt er? Waar liggen de kansen en kwaliteiten? Waar loopt Ten Boer tegenaan? En vooral: met welke ruimtelijke opgaven is Ten Boer bezig?

Tijdens Ondertussen in… tourde een groep belangstellenden, waaronder veel raadsleden, per bus door de gemeente en bezochten een aantal locaties dat symbolisch is voor de opgaven waar de gemeente voor staat. Ook maakten ze kennis met prachtige dorpjes als Hemert, Kröddeburen, Lellens, Boltklap en Woldwijk.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn