Pitch #2, Buitenschool Appelbergen

6 oktober 2015

Je kunt je zorgen maken over leegstand, maar je kunt ook wat doen! Met Pitch bijvoorbeeld, een project van Platform GRAS, Vastgoedrapport Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Samen zorgen we dat leegstaande panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen. Deze Pitch is het leegstaande pand in kwestie de Buitenschool in Appelbergen.  

De Groninger Buitenschool

Sinds twee jaar gaan er geen leerlingen meer naar de bijzondere school voor langdurig zieke kinderen in Appelbergen. Het oude schoolpand uit 1954 wordt nu beheerd door CareX. De tijdelijke bewoners wonen op een prachtplek. De Buitenschool ligt niet alleen heel mooi, het is ook nog eens een erg bijzonder gebouw, ontworpen door de bekende ‘schoolarchitect’ J.H. Wilhelm. Zeker voor de jaren 50 was het een enorm vooruitstrevend gebouw, gebaseerd op de maat van het kind en volop profiterend van de groene omgeving met monumentale bomen. 

Als je wilt kan deze prachtplek de jouwe zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een heel goed plan bedenken. Een plan dat past binnen de kaders van de eigenaar: de gemeente Haren. Deze kaders gaan vooral over instandhouding van de monumentale gebouwen en eventuele onwenselijke herbestemming of onwenselijke effecten van een herbestemming. Verder hoopt de gemeente Haren op veel creativiteit. De winnaar maakt in overleg met de gemeente kans om met gunstige startvoorwaarden zijn plannen te verwezenlijken.

 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn