Pro Groningae: Groningen parkeervrij?

2 november 2017

Heb je een auto? Dan is parkeren voor jou een actueel onderwerp. Parkeerruimte in de stad is schaars. Heb je geen auto? Dan stoor je je misschien wel mateloos aan al die geparkeerde vehikels. Moeten we überhaupt wel willen parkeren in de stad? En zo ja, op welke manier dan? Zijn er andere, betere oplossingen te bedenken?

Pro Groningae houdt zich bezig met de toekomst van Groningen. Van jouw stad! We richten ons daarbij vooral op het parkeren. Want of je nu je bolide graag in de stad wilt kunnen parkeren of juist van het anti-auto-kamp bent: het is de moeite waard om erover na te denken. Voor je het weet, zijn we tien jaar verder.

Ons doel? Verbetering van de stad. Met slimme en duurzame mobiliteit kunnen we een gezonde stad maken, waar iedereen met veel plezier in woont, werkt en beweegt. Daarbij zijn we niet bang om te kiezen voor revolutionaire ideeën. Sterker nog: we gaan actief op zoek naar innovatieve oplossingen en concepten.

Hoe zie jij parkeren in de stad voor je? Heb je een goed idee of een uitgesproken mening? Hou het vooral niet voor je, maar kom langs! 

Froukje van de Klundert (Posad spatial stategies) en Annet Ritsema (Specht architectuur en stedenbouw) vertellen u aan de hand van best practices uit binnen-e en buitenland hun visie over slim parkeren in Groningen en gaan daarna graag met u in gesprek.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn