Stadsafari: Groningen geeft energie!

8 december 2017

Groningen is een pionier op het gebied van energietransitie. 21 partijen hebben de intentie om de stad in 2035 energieneutraal te laten zijn. Op 8 december organiseerde GRAS samen met Platform 31 een heuse Stadsafari, onder de noemer ‘Groningen geeft energie!’. Zo’n veertig deelnemers trokken Paddepoel in, om verschillende vooruitstrevende projecten op het gebied van duurzaamheid te bezoeken. 

Tijdens de Stadsafari namen we een kijkje in de energietransitie-keuken van pioniersstad Groningen. De deelnemers gingen in gesprek met bewoners, professionals en initiatiefnemers. Ze lieten zich inspireren door Grunneger Power, bekeken een nul-op-de-meterwoning van Lefier en luisterden naar de werkwijze van Paddepoel Energiek.

Op een andere gesprekslocatie bogen deelnemers zich over de manier waarop de gemeente Groningen haar eigen vastgoed kostenneutraal verduurzaamt. Ook was er meer te horen over de energie-omgevingsplannen: de gemeente wil vóór 2021 voor elke wijk een plan voor een aardgasloos energiesysteem, te beginnen in Paddepoel.

Na alle inspiratie in de ochtend bogen de deelnemers zich ’s middags over diverse vraagstukken van de gemeente Groningen en woningcorporaties Lefier en Nijestee. De Stadsafari leverde een hoop nieuwe inzichten, goede ideeën en inspiratie op. 

Lees een uitgebreid verslag van de Stadsafari of bekijk de speciaal voor deze dag ontworpen stadskaart.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn