Stand van Stad #29, Rodin & Ringweg

20 november 2016

Stand van Stad is een talkshow voor nieuwsgierige stadjers: dé manier om op de hoogte te blijven van alles wat Groningen zo ontzettend de moeite waard maakt. Editie 29 gaat o.a. over de tentoonstelling Rodin - Genius at Work en wat is er te ontdekken over de omgeving van Ringweg Zuid. 

Talkshowhost Bram Douwes ontvangt stadse gasten uit de cultuur, politiek en wetenschap, maar ook kunstenaars, muzikanten, denkers en doeners uit achterbuurten en villawijken. Deze editie lichten we Nathan de Vries van zijn Gooise Matras, de presentator van BNN komt speciaal voor Stand van Stad terug naar Groningen en praat over zijn avonturen bij Spuiten en Slikken.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Rodin - Genius at Work, die dit weekend opent in het Groninger Museum, vertelt de Groningse beeldhouwer Natasja Bennink over hoe Rodin haar inspireert en over wat zijn invloed is op haar werk. En waarom de jongens Wouter Rodenberg & Bob van Oosterhout van Kaas in 't Bakkie en Wilbert van der Kamp van Omapost aanschuiven? Je hoort en ziet het de 20ste!

Singer-songwriter Eva Waterbolk bezingt de actualiteit en onze societyjournaliste Marjolein Rover verslaat een zinderende party bij BeachClub Kaap Hoorn. Bram Esser gaat in de serie Opduik TV-specials op Ringwegsafari om de veranderende omgeving van Ringweg Zuid te ontdekken. Tot slot schuift Wabbesch Wabbesch zijn selfiestick uit voor de veelbesproken rubriek: Wat wordt deze keer de selfie van de maand! En natuurlijk zoals altijd vragen wij ons gedurende de hele show af: gaat de stad er nou op vooruit of op achteruit!

OOG TV | zo 20 nov 20.00 uur

Stand van Stad is opgefrist, aangescherpt en geschikt gemaakt voor uitzending op televisie. Op 20 november start de tweede aflevering van het nieuwe seizoen om 20.00 uur op OOG TV. Je kunt de opname gratis bijwonen op dezelfde dag, aanvang 16.30 uur in het Groninger Forum, locatie Hereplein 73. Haal van te voren wel even een kaartje.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn