Tussenpresentatie Wonen in Stadshart

17 januari 2017

De manifestatie Wonen in Stadshart telt nu 21 locaties. Daar wordt hard op gestudeerd door architecten van binnen en buiten Groningen. Inmiddels is al veel werk verzet. De plannen krijgen vorm. Daarom was het de hoogste tijd voor een tussenstand.

Onlangs presenteerden de architecten onder leiding van Marcel Tankink hun plannen aan elkaar en aan bewoners, ontwikkelaars, collega-architecten en andere geïnteresseerden.Over de manifestatie Wonen in Stadshart

Steeds meer mensen willen in de binnenstad wonen. Ruimte is er genoeg maar toch vinden veel mensen niet een goede plek. Vooral 55-plussers, starters, zelfstandig ondernemers en stadsgezinnen hebben het lastig. De Manifestatie Wonen in Stadshart, een initiatief van de gemeente Groningen, wil daar verandering in brengen.

Wonen in Stadshart onderzoekt hoe er in het stadshart meer en vooral andere woonruimte gerealiseerd kan worden. Dan gaat het nadrukkelijk om boeiende nieuwe oplossingen: passend bij de stad en met liefde ontwikkeld en ontworpen. 

Wonen in Stadshart is meer dan alleen een studie naar mogelijkheden. Naast de studielocaties is het ook een oproep aan architecten, ontwikkelaars, pandeigenaren en natuurlijk bewoners zelf om met plannen en ideeën te komen. En natuurlijk werken we toe naar een doel: realisatie. Want alleen zo kunnen we de stad een impuls geven en de vraag zo goed mogelijk beantwoorden.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn