Urban Tour #2 op Noorderzon

18 augustus 2017

Na het grote succes van 2016 zijn we terug met een nieuwe serie Urban Tours! Vergeet de saaie rondleidingen met een ongeïnspireerde gids. Vergeet de traditionele stadswandeling. Als een ware ontdekkingsreiziger ga je op expeditie door je eigen stad.  Je ontdekt dingen die je nooit eerder zag. Open deuren die anders gesloten blijven, klim over muren en schuttingen en luister naar spannende verhalen over een stad die je dacht te kennen!

Dit jaar worden de Urban Tours verzorgd door bijzondere duo’s. Met Onkruideniers Jonmar Vlijmen en Ronald Boer ontdek je de ongewenste natuur in de stad. Ontdekkingsreiziger van het Alledaagse Bram Esser en de immer kritische Wabbesch Wabbesch gaan op zoek naar verrassende verhalen in een Groninger wijk. Het duo Diandian Guo (China) en Lior Stenberg (Israël) belichten internationaal Groningen. En de jonge kunstenaars en theatermakers van ZUHAUSE nemen je mee naar de Groninger underground: plekken waar het gonst en bruist. 

Elk duo maakt een bijzondere tocht: kritisch, vervreemdend, grappig, spannend en vooral anders. Tijdens de rondleidingen rekenen ze af met bestaande beelden en conventies. Ga mee en laat je verrassen!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn