Let's Gro | Boekpresentatie Sponsland

Tijd: 17.00 uur Locatie: Forum Groningen, Publiekstribune Organisatie: GRAS i.s.m. Gemeente Groningen en Provincie Groningen

De zomers worden droger en heter, de winters natter. Het zeewater stijgt, het grondwater daalt en de aarde beeft. Vrijwel nergens Nederland komt de klimaatopgave zo geconcentreerd samen als in Groningen. Het maakt onze stad en provincie tot een ideale proeftuin voor klimaatadaptatie.

Reis door het landschap van de toekomst

Acht vooraanstaande ontwerpbureaus studeerden afgelopen jaar op het Groninger landschap. Dit alles tegen het achterdoek van een veranderend klimaat. Sponsland bundelt de resultaten en plaatst de opgave in een bredere context.

Op zaterdag 6 november presenteren we het boek. Wilbert van de Kamp – de ene helft van de Linkse Mannen – gaat onder meer in gesprek met Marinke Steenhuis, die een essay schreef voor het boek, en fotograaf Peter de Kan die in vijf etappes het hele ontwerpgebied doorkruiste.

Ook praat Wibert met Peter Veenstra en Yttje Feddes, de curators van Sponsland, en met Gert-Jan Wisse (B+B Urbanism and Landscape Architecture) en Gerwin de Vries (Flux Landscape Architecture) die respectievelijk werkten aan het plan Hunzevallei Waterbatterij en de Eetbare kust. Twee vragen staat steeds centraal: hoe kan Groningen er in 2120 uitzien? En welke waarde hebben de Sponsland-plannen voor iedereen die overal in de wereld bezig is met het ontwerpen aan een veranderend klimaat? Tot slot vertelt Matthijs Ronner van Studio de Ronners over de vormgeving van het boek.

Wees van harte welkom en scoor na afloop je eigen uniek genummerde exemplaar van het boek. Speciaal voor de boekpresentatie tegen een extra mooie prijs, € 20,- wel te verstaan. 

De boekpresentatie van Sponsland is, net als de gelijknamige tentoonstelling in de glazen kas op de Grote Markt, onderdeel van het programma van Let’s Gro 2021.