De Linkse Mannen lossen het op - S02E01

Tijd: 17.00 uur Locatie: Café Wolthoorn & Co, Turftorenstraat 6 Organisatie: GRAS

Cultuurliefhebbers Wilbert van de Kamp en Bram Douwes richten in de eerste aflevering van het tweede seizoen van De Linkse Mannen lossen het op hun spot op De Oosterpoort. Moet er een nieuw cultuurcentrum komen? En zo ja, waar, en hoe? 

De spot op De Oosterpoort

Groningen wil een nieuw muziekcentrum. De huidige Oosterpoort zou verouderd zijn. De onderhoudskosten zijn hoog en het gebouw is te krap bemeten. Bovendien heeft de buurt last van ladende en lossende vrachtwagens. Dat moet anders. Met de plannen krijgt Groningen de kans om haar positie als popstad te bestendigen. Hoera!

Maar hoe slecht is het huidige gebouw nou eigenlijk? Wordt het history repeats, na de sloop van De Harmonie in 1971? Wie bepaalt nou dat het anders moet? En als het dan toch allemaal nieuw moet, welke locatie is dan het best? Durven we het aan om ambitie te tonen?

Met gasten vanuit verschillende hoeken bespreken Bram en Wilbert deze netelige kwestie. Onder meer wethouder cultuur Paul de Rook (D66), architect-onderzoeker Paul Meurs (SteenhuisMeurs), stedenbouwkundige Tess Broekmans (Urhahn Stedenbouw en Strategie) en Archibald Korstens (Senior Lobbyist Pop) schuiven aan. Zorg dat je erbij bent!

Alvast in de stemming komen? Deze kant op, alsjeblieft!