De Linkse Mannen lossen het op // Van Stadsbalkon naar Stadsstation

Tijd: 17.00 uur Locatie: Starbucks, Stationsplein 3, Groningen Organisatie: GRAS

Groningen heeft het mooiste station van Nederland. Punt. Maar de stationsomgeving? Die bungelt in de lijstjes waarschijnlijk ergens onderaan. Zo hebben het Hunzehuys, de voormalige PTT-borg en het gewraakte Stadsbalkon het ooit zo groene en charmante stationsgebied weinig goed gedaan.

Van Stadsbalkon naar Stadsstation

Gelukkig dient zich een kans aan om de boel een flinke oppepper te geven. Aan de uitbreiding van het station wordt al volop gewerkt. Ook worden er plannen gemaakt voor het Spoorkwartier aan de zuidzijde, met of zonder nieuw cultuurcentrum. En wat te denken van de zone langs het spoor die straks vrijkomt met het vertrek van tabaksfabrikant Niemeijer?

Al die opgaven, al die projecten schreeuwen om een overkoepelend plan en een overkoepelende ambitie. Alleen dan zijn we in staat om alle kansen te verzilveren. Maar hoe verbinden we alle plannen en ambities? Heeft Groningen eigenlijk door wat voor ongeslepen diamant het in handen heeft? En hoe zorgen we dat de gehele stationsomgeving straks net zo mooi wordt als ons markante Hoofdstation?
 
Bram en Wilbert leggen het voor aan de kersverse wethouder stadsontwikkeling Rik van Niejenhuis en architect Marnix van der Scheer, die in opdracht van NS werkt aan een plan voor het monumentale stationsgebouw. Te gast is ook stedenbouwkundige Ruben Wiersma, onderdeel van Atelier Stadsbouwmeester en nauw betrokken bij de plannen voor het stationsgebied.

agenda

do 8 september — za 1 oktober Expositie Bouw Anders

Tijd: 09.00 uur Locatie: Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen Organisatie: Gemeente Groningen i.s.m. GRAS
Lees verder
agenda

wo 28 september Tip: Ubbo Emmius-lezing 2022

Tijd: 20.00 uur Locatie: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1, Groningen Organisatie: Stichting Ubbo Emmius
Lees verder
agenda

do 20 oktober De Linkse Mannen lossen het op // S04E05

Tijd: 17.00 uur Locatie: Volgt Organisatie: GRAS
Lees verder
agenda

do 24 november De Linkse Mannen lossen het op // S04E06

Tijd: 17.00 uur Locatie: Volgt Organisatie: GRAS
Lees verder