Let's Gro | Talkshow Let’s Grote Markt

Tijd: 15.00 uur Locatie: Forum Groningen, Rabo Studio Organisatie: gemeente Groningen, Forum Groningen

Benieuwd naar het definitieve plan voor de Grote Markt? Kom dan op zaterdagmiddag 6 november naar het Forum. We nemen je dan mee langs de meest opvallende onderdelen van het plan, zoals de spectaculaire nieuwe bomengroep, de vele extra openbare zitplekken, de diverse aantrekkelijke speel- en waterplekken en de nieuwe fietsroutes.

De ontwerpers van Vogt Landscape Architects en de gemeente Groningen lichten tijdens de talkshow toe welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Ook reageren stadsbouwmeester Nathalie de Vries en deskundigen van het internationaal vermaarde bureau Gehl (Kopenhagen) op de eindplannen. De verantwoordelijke wethouders Roeland van der Schaaf en Glimina Chakor geven hun visie op het eindresultaat. De presentatie is in handen van Alfred Kazemier, directeur Ruimtelijk Beleid & Ontwerp van de gemeente Groningen.

Gedurende Let's Gro staat op de vierde verdieping/oost van Forum Groningen ook een expositie over de nieuwe Grote Markt. Centraal staat een grote maquette. Info-panelen, geschiedenis en artist impressies laten zien hoe het er straks allemaal uit gaat zien. De tentoonstelling is Dagelijks te zien van 09:00 uur – 22 uur.