Lezing Machiel Spaan

Tijd: 20.00 uur Locatie: Pottebakkersrijge 19, Groningen Organisatie: De Deur in Huis

Afgelopen voorjaar publiceerde Machiel Spaan The Wandering Maker. In deze persoonlijke geschiedenis presenteert hij een scala aan architectonische middelen, voortkomend uit inspiratie die hij opdeed tijdens wandelingen. Spaan benadrukt het ruimtelijk ontwerp als een 'trage' activiteit, één die goed past bij het tempo van de voetganger. Met zijn bureau M3H bouwt hij al jaren aan een hoogwaardig oeuvre. Het leverde indrukwekkende woongebouwen in Amsterdam op.

Groningen staat aan de vooravond van een nieuwe woonvisie: een goed moment kortom om Spaan eens aan de tand te voelen. Wat kunnen wij leren van zijn ervaringen? Hoe is hij in staat geweest om structureel zo'n hoge kwaliteit te waarborgen, ook voor sociale woningbouw?

We bevragen hem door gebruik te maken van verschillende perspectieven: Kees van den Berg (Patrimonium) belicht de woningbouwopgave vanuit de positie en mogelijkheden van de corporatie, terwijl Jille Jan Reitsma (Nijhuis) erop inhaakt vanuit zijn bouwexpertise. Hoe zien zij de opgave en hoe verbinden ze die met aandacht voor ontwerp, vakmanschap en kwaliteit van bouwen?

Zin om erbij aanwezig te zijn? Meld je aan via De Deur in Huis.