Lezing Machiel Spaan

Tijd: 20.00 uur Locatie: Pottebakkersrijge 19, Groningen Organisatie: De Deur in Huis

Afgelopen voorjaar publiceerde Machiel Spaan The Wandering Maker. In deze persoonlijke geschiedenis presenteert hij een scala aan architectonische middelen, voortkomend uit inspiratie die hij opdeed tijdens wandelingen. Spaan benadrukt het ruimtelijk ontwerp als een 'trage' activiteit, één die goed past bij het tempo van de voetganger. Met zijn bureau M3H bouwt hij al jaren aan een hoogwaardig oeuvre. Het leverde indrukwekkende woongebouwen in Amsterdam op.

Groningen staat aan de vooravond van een nieuwe woonvisie: een goed moment kortom om Spaan eens aan de tand te voelen. Wat kunnen wij leren van zijn ervaringen? Hoe is hij in staat geweest om structureel zo'n hoge kwaliteit te waarborgen, ook voor sociale woningbouw?

We bevragen hem door gebruik te maken van verschillende perspectieven: Kees van den Berg (Patrimonium) belicht de woningbouwopgave vanuit de positie en mogelijkheden van de corporatie, terwijl Jille Jan Reitsma (Nijhuis) erop inhaakt vanuit zijn bouwexpertise. Hoe zien zij de opgave en hoe verbinden ze die met aandacht voor ontwerp, vakmanschap en kwaliteit van bouwen?

Zin om erbij aanwezig te zijn? Meld je aan via De Deur in Huis.

agenda

wo 27 november Lezing: Een Deftig Huys bij de Noorderhaven

Tijd: 20.00 uur Locatie: Groninger Archieven, Cascadeplein 4 Organisatie: Stad en Lande, NGV Groningen en de Groninger Archieven
Lees verder
agenda

vr 29 november Symposium: Het Oldambt in de toekomst

Tijd: 15.00 uur Locatie: Loc Loods 1877, Bad Nieuweschans Organisatie: Stichting Landschap Oldambt i.s.m. Festival Hongerige Wolf
Lees verder
agenda

vr 29 november Opening nieuwe Forumgebouw

Tijd: 17.00 uur Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 Organisatie: Forum Groningen
Lees verder
agenda

di 10 december Boumasymposium - Van Woonwijk naar Leefwijk

Tijd: 19.30 uur Locatie: De Wolkenfabriek, Suikerlaan 18 Organisatie: GRAS i.s.m. Atelier Stadsbouwmeester
Lees verder
agenda

do 12 december Lezing: Gerrit Nijhuis, architect

Tijd: 20.00 uur Locatie: Gorechthuis, Hortuslaan 1, Haren Organisatie: Nut
Lees verder