Lezing Pieter Bannenberg (NL Architects)

Tijd: 20.00 uur Locatie: De Deur in Huis, Pottebakkersrijge 19, Groningen Organisatie: De Deur in Huis

Het Groninger Forum is bijna klaar, een uitgelezen moment om gezamenlijk deze ambitieuze stedelijke ontwikkeling kritisch te beschouwen. De Deur in Huis vroeg Pieter Bannenberg van NL Architects naar zijn ervaringen, naar hoe hij een gebouw van die omvang en met dat gelaagde programma probeert te verbinden met het openbare leven van de stad. Is het een gebouw voor iedereen, verbonden met Groningen, of ontstijgt het de stedelijke cultuur en voegt het er een nieuwe laag aan toe?

Maar ze vroegen niet alleen Pieter. Een klassieke lezing wordt het kortom niet, eerder een gesprek. Ook Niek Verdonk is van de partij: als voormalig stadsbouwmeester en adviseur voor de gehele transformatie van de Grote Markt Oostzijde is hij een van de weinigen die al bijna twee decennia aan het project werkt. Hoe ziet hij het Forum binnen de context van de oostelijke binnenstad en hoe beschouwt hij de rol van de gemeente bij grote, publieke projecten als het Forum?

Daarnaast schuift Ed Taverne aan, emeritus hoogleraar architectuur- en stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn interesse gaat uit naar het draagvlak voor grote publieke projecten. Hoe worden ze gewaardeerd en vooral: hoe verhouden ze zich tot het veranderende stadspolitieke klimaat, waarin gebouwen en grote projecten steeds vaker onderwerp van het publieke debat zijn?

Zin om erbij aanwezig te zijn? Meld je aan via info@dedeurinhuis.nl.