Open Monumentendag 2019

Tijd: 10.00 uur Locatie: Martinikerk + diverse andere locaties Organisatie: Open Monumentendag Groningen

Zaterdag 14 september is het in heel Nederland Open Monumentendag. Dat betekent veel geopende gebouwen, speciale rondleidingen en een mooi programma. Ook in Groningen is genoeg moois te bekijken en van alles te doen.

Volg een rondleiding door het Groninger Hoofdstation, pas verkozen tot mooiste station van Nederland. De komende jaren gaat het flink op de schop, wat gaat dat betekenen voor het station en de omgeving? Johan van de Beek, oud-directeur van de Academie van Bouwkunst, leidt je rond door het monumentale gebouw en bespreekt ook de toekomst ervan.

Liever de stad in? Vrienden van de Stad Groningen neemt je mee langs historische plekken van plezier. Mocht je denken dat ze allemaal al zo’n beetje kent, ga dan vooral mee!

Naast deze activiteiten zijn er diverse gebouwen geopend in de hele gemeente. Ga vooral ook eens kijken in de nieuwe delen ervan, in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer. Speciaal voor Open Monumentendag maakt GRAS samen met de gemeente Groningen het gidsje ‘Omwegen’. Het leidt je aan de hand van vier fietsroutes door alle (voormalige) kernen van de nieuwe gemeente. Door niet de snelste weg te nemen toont het boekje je de schoonheid en diversiteit van onze gemeente.

Het volledige programma is hier te downloaden of op zaterdag 14 september af te halen in de Martinikerk, het epicentrum van Open Monumentendag.