Opening expositie NIEUWE HABITAT

Tijd: 16.30 uur Locatie: Hal Dienst RO, Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen Organisatie: GRAS i.s.m. Gemeente Groningen en VanWonen

Tijdens de Groninger Architectuurmaand is de expositie NIEUWE HABITAT te zien aan het Zuiderdiep, in de hal van de gemeente Groningen. Op donderdag 28 september om 16.30 uur openen we deze tentoonstelling feestelijk.

NIEUWE HABITAT laat innovatieve woonconcepten op XL-formaat zien. Concepten die een antwoord geven op maatschappelijke thema’s als betaalbaar en bereikbaar wonen, gezond leven, klimaatbestendigheid, toegang tot zorg, het terugdringen van eenzaamheid bij ouderen en meer sociaal contact tussen alle bevolkingsgroepen.

Gebiedsontwikkelaar VanWonen onderzocht deze thema’s en ontwikkelde hiervoor innovatieve oplossingen, samen met creatieve partner Koschuch Architects. De oplossingen sluiten aan bij veranderde woonwensen, woonvormen en stedelijke condities én leveren een bijdrage aan belangrijke maatschappelijke opgaven. 

De expositie NIEUWE HABITAT is te zien van 12 september t/m 6 november.

De ontwikkelde oplossingen zijn gebundeld in de VanWonen-uitgave ‘Stapelen met collectieven’. Deze uitgave is tijdens de Groninger Architectuurmaand gratis te downloaden.