Panorama Groningen // In gesprek met de auteurs van Voorland Groningen

Tijd: 20.00 uur Locatie: FORUM GRONINGEN, RABO STUDIO Organisatie: GRAS I.S.M. PROVINCIAAL BOUWHEERSCHAP EN FORUM GRONINGEN

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een aantrekkelijk toekomstperspectief voor Nederland. In oktober doet de reizende tentoonstelling Groningen aan. Samen met het Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen organiseert GRAS parallel aan de tentoonstelling een gespreks- en lezingenserie. We gaan daarmee dieper in op de thematiek die Panorama Nederland agendeert. Op 14 oktober gaan we in gesprek met Christian Ernsten en Dirk-Jan Visser, de auteurs van het boek Voorland Groningen.

Voorland Groningen: Over een landschap in transitie

Het Antropoceen: het tijdperk waarin de mens zo ongeveer overal zijn vingerafdruk op zet. Nergens in Nederland is dat zo zichtbaar als in Groningen. Stijgend water, verschralende biodiversiteit, verdwijnend erfgoed en een opwarmende aarde: Groningen zou maar zo ons voorland kunnen.

Het boek Voorland Groningen van journalist en radiomaker Marten Minkema, onderzoeker Christian Ernsten en fotograaf Dirk-Jan Visser is een uitnodiging om op verkenningstocht te gaan door het eeuwenoude Groninger landschap. Dat landschap is volop in transitie en staat vol met tekens van een tijd die komen gaat.

Francien van Soest en Peter de Kan zullen Voorland Groningen recenseren. Hierover worden zij bevraagd door Jelte Posthumus. In reactie daarop zal Jelte met Christian en Dirk-Jan in gesprek gaan. Daarnaast nemen ze je mee door ‘hun’ voorland.

Wat maakt Groningen bijzonder? Wat leerden de auteurs zelf van hun verkenningstochten? En welke lokale oplossingen kunnen we bedenken voor de enorme opgaven die het antropoceen met zich meebrengt?

Aanmelden

Wil je bij het gesprek zijn? Mail naar panoramaNL@platformgras.nl om je op te geven. De lezing is gratis!

Let op: heb je eerder al tickets gekocht? Dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. Mail naar panoramaNL@platformgras.nl voor meer informatie.

agenda

do 22 oktober Kenniscafé: Stad van de toekomst?

Tijd: 17.00 uur
Lees verder