Panorama Groningen // Lezing Floris Alkemade (vol!)

Tijd: 19.30 uur Locatie: Forum Groningen, Rabo Studio Organisatie: GRAS i.s.m. Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een aantrekkelijk toekomstperspectief voor Nederland. In oktober doet de reizende tentoonstelling Groningen aan. Samen met het Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen organiseert GRAS parallel aan de tentoonstelling een gespreks- en lezingenserie. We gaan daarmee dieper in op de thematiek die Panorama Nederland agendeert. Op 8 oktober is de beurt aan rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Repair with Gold / Opklunderd mit gold

Rijksbouwmeester Floris Alkemade ontwikkelde samen met zijn College van Rijksadviseurs de tentoonstelling Panorama Nederland. Een verbeelding van een optimistisch en aantrekkelijk toekomstperspectief waarbij de nadruk ligt op de positieve effecten, ook daar waar de aanpassingen offers vragen. De complexe ruimtelijke opgaven van nu bieden tevens een uitgelezen kans on Nederland rijker, hechter en schoner te maken. Het oproepen van ‘verlangen naar verandering’ is volgens hem cruciaal, en daarvoor is verbeeldingskracht nodig.

In de Groningse gemeente Eemsdelta werkt de Rijksbouwmeester aan zo’n verbeelding. De opgave is het herstellen van aardbevingsschade en het versterken van de schoonheid van het cultuurhistorisch landschap. Alkemade zou de aanpassingen graag doen in de traditie van de Japanse techniek Repair with gold.

Kunnen sporen van breuk en herstel bijdragen aan een nieuw wenkend ruimtelijk perspectief voor de gemeente Eemsdelta? Kunnen we de zichtbare aardbevingsschade herstellen om de schoonheid van het cultuurhistorisch waardevolle gebied met zijn karakteristieke dorpen van een optimistisch ruimtelijk perspectief te voorzien?

Vol!

Aanmelden voor deze lezing kan helaas niet meer, we zitten vol! Voor de andere drie lezingen is nog wel plek. Mail naar panoramaNL@platformgras.nl om je op te geven. De lezingen zijn gratis!

Let op: heb je eerder al tickets gekocht? Dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. Mail naar panoramaNL@platformgras.nl voor meer informatie.

agenda

do 22 oktober Kenniscafé: Stad van de toekomst?

Tijd: 17.00 uur
Lees verder