Symposium: Het Oldambt in de toekomst

Tijd: 15.00 uur Locatie: Loc Loods 1877, Bad Nieuweschans Organisatie: Stichting Landschap Oldambt i.s.m. Festival Hongerige Wolf

Stichting Landschap Oldambt organiseert in samenwerking met Festival Hongerige Wolf het symposium Het Oldambt in de Toekomst. Het symposium staat in het teken van inspireren, reflecteren en discussiëren. De Prix de Rome van 2018, waarvoor de deelnemers de opdracht kregen een plan te ontwikkelen voor de twee Oost-Groningse dorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf, vormde de aanleiding voor het symposium.

In het weidse Oldambster landschap bevinden zich veel dorpen waar de huizen onverkoopbaar zijn geworden als gevolg van de aardbevingen. Het zijn verraderlijke ontwikkelingen met een blijvend gevolg voor het gebied en zijn bewoners.

Tijdens het symposium zullen de vier sprekers, onder wie winnaar van Prix de Rome 2018, vanuit hun vakgebied hun visie geven op de toekomst van de regio Oldambt in het algemeen en dorpen als Ganzedijk en Hongerige Wolf in het bijzonder. Aansluitend op de voordracht van de sprekers wordt onder leiding van dagvoorzitter Anne Jan Toornstra een discussie gehouden op basis van enkele prikkelende stellingen.

De jury van de Prix de Rome 2018 daagde de deelnemende landschapsarchitecten uit om voor dit gebied een interventie te ontwerpen. Winnares Alessandra Covini zal tijdens het symposium haar visie en kennis delen rond het thema ‘Het Oldambt in de Toekomst’. Prix de Rome-genomineerde Bram van Kaathoven doet hetzelfde. Ook landschapsarchitecten Rob Roggema en Mathijs Dijkstra leveren een bijdrage. 

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het symposium.

agenda

vr 6 maart GRAS op Gras(napolsky): Wildpark De Toekomst

Tijd: 17.00 uur Locatie: De Toekomst, Scheemdermeersterweg 37, Scheemda Organisatie: GRAS
Lees verder
agenda

za 7 maart GRAS op Gras(napolsky): Wildpark De Toekomst

Tijd: 13.00 uur Locatie: De Toekomst, Scheemdermeersterweg 37, Scheemda Organisatie: GRAS
Lees verder
agenda

zo 8 maart GRAS op Gras(napolsky): Wildpark De Toekomst

Tijd: 12.30 uur Locatie: De Toekomst, Scheemdermeersterweg 37, Scheemda Organisatie: GRAS
Lees verder