Uitreiking Groninger Architectuurprijs

Tijd: 17.00 uur Locatie: Forum Groningen (Rabo Studio), Nieuwe Markt 1 Organisatie: GRAS i.s.m. Stichting DAG en Atelier Stadsbouwmeester

Wie worden de winnaars van de Groninger Architectuurprijs? Vakjury, publieksjury en de online stemmers vellen hun oordeel. Op vrijdag 18 september vindt om 17.00 uur de prijsuitreiking plaats in het Forum.

De Gentse vakjury bezoekt op vrijdag 18 september de zestien genomineerde projecten. Na deze rondtocht kiest de jury een winnaar en deelt ze een tweede en derde prijs uit.

Spannend is of dit jaar de Boumaprijs uitgereikt wordt. Die is bedoeld voor projecten die in kwaliteit exceptioneel zijn, met een betekenis die (ver) over de grenzen van Groningen reikt. Vorig jaar kende de vakjury hem niet toe, zal dat dit jaar anders zijn?

Naast de vakjury kiest ook de publieksjury een nummer 1, 2 en 3. Tot slot maken we de winnaar van de online verkiezing bekend. Het aantal uitgebrachte stemmen zal die dag niet meer zichtbaar zijn op de website, zodat de spanning er tot het eind in blijft.

Zoals elk jaar sluiten we de prijsuitreiking feestelijk af met een (stevige) borrel.