Provinciale Statenverkiezingen

BTW in Alle Staten // Aflevering 1

Een verkiezingstalkshow zónder politici

GRAS en De Linkse Mannen presenteren rondom de provinciale verkiezingen een driedelig talkshowprogramma: BTW in Alle Staten. Drie avonden lang gaan Bram Douwes (B), Thereza Langeler (T) en Wilbert van de Kamp (W) in Brouwerij Martinus met diverse gasten in gesprek over de belangrijkste verkiezingsthema’s. Dat doen ze, heel verfrissend, zonder lijsttrekkers en potentiële Statenleden. BTW zet niet de politiek, maar de inhoud voorop.

De basis op orde: grond, water en biodiversiteit

Provinciale verkiezingen? Moet je daar iets mee? Jazeker. Provincies gaan over de uitbreiding van steden en dorpen, de aanleg van nieuwe woon- en werklocaties, over wegen, spoorwegen, waterwegen en over natuur-, recreatie- en agrarische gebieden. Ze spelen een hoofdrol in het landschapsbeleid en houden toezicht op waterschappen en gemeenten. Daarom mag je de provinciale verkiezingen van 15 maart 2023 simpelweg niet aan je voorbij laten gaan. 

Aflevering 1 ging over de basis: alles wat samenhangt met grond, water en biodiversiteit. Te gast waren onder meer landschapsarchitect Hanneke Kijne (MORE Landscape) en biologiedocent, ecoloog en natuurvertegenwoordiger Rick Middelbos.

Daarnaast presenteren Bram, Thereza en Wilbert iedere aflevering twee droomgedeputeerden: personen zonder politieke pet, waarvan we dolgraag zouden willen dat ze op basis van hun kennis en kunde zitting zouden nemen in een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

> Luister op Spotify

> Luister op Apple Podcasts

Headerbeeld: Douwe de Boer

Illustratie: Megan de Vos